Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Festival čokolade

Organizer

Other

City
Radovljica

Venue

Radovljiški park
Radovljica,+ Google Map

Festival čokolade se v Radovljico vrača 20. in 21. aprila 2024. ZAKAJ OBISKATI zaradi degustacij čokolade in čokoladnih izdelkov ker so tu zbrani slovenski in nekateri tuji ponudniki čokolade ker ponuja bogat program za otroke in družine zaradi odličnih koncertov zaradi izjemnega festivalskega vzdušja ker je to največji sejem čokoladnih izdelkov v Sloveniji ker se zaradi dogajanja, ugodnih paketov in zanimive okolice splača priti za več dni.

ČOKOLADNICE IZ VSE SLOVENIJE IN IZ TUJINE
V času Festivala čokolade Radovljica postane sladko mesto. Čokoladnice in ponudniki čokoladnih izdelkov poskrbijo za največjo ponudbo čokolade v Sloveniji. Čokoladni grižljaji so obiskovalcem na voljo tudi v zameno za degustacijske kupone.

PESTER SPREMLJEVALNI PROGRAM
Festival ima pester spremljevalni program, namenjen vsem generacijam. Odvijajo se otroške delavnice in predstave, koncerti, kulinarični šovi, razstave, mesto obiščejo ulični umetniki. Vsako leto obiskovalce razveseli nov vsebinski poudarek. V preteklosti so bili to Guinnessova čokolada velikanka, čokoladna modna revija, čokoladna ruleta in podobno.

ZAKAJ FESTIVAL ČOKOLADE PRAV V RADOVLJICI?
Čokolada je na območju Radovljice že dolgo prisotna. Tu izvira najbolj prepoznavna slovenska znamka čokolade, Gorenjka. Njene korenine segajo v leto 1922. Poleg Gorenjke, ki je v rokah družb iz tujine, pa v Radol’ci danes delujejo tudi lokalne čokoladnice: Radolška čokolada, Hiša čokolade Molinet, čokoladnica Martisan.

Organizator prireditve: JZTK Radovljica

0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop