Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Kitajski orkester iz Sudžova (Suzhou Chinese Orchestra) – Evropska turneja 2023

Details

Date:
September 22, 2023
Time:
7:30 pm - 9:30 pm
Cost:
€38
Website:
https://www.cd-cc.si/kultura/prireditev-drugega-organizatorja/pang-ka-pang-in-kitajski-orkester-iz-sudzova

Other

Organizer Email
[email protected]

Kitajski orkester iz Sudžova (Suzhou Chinese Orchestra)
Pang Ka-Pang, dirigent
Aleksandar Serdar,
klavir
Zhu Changyao,
erhu

“Ko tradicionalni inštrumenti zazvenijo v simfoničnem orkestru”

V okviru jesenske evropske turneje 2023, ki bo potekala v najbolj prestižnih koncertnih dvoranah po Evropi, od Berlinske filharmonije do dunajskega Musikvereina, se bo Kitajski orkester iz Sudžova (Suzhou Chinese Orchestra) prvič predstavil tudi v Sloveniji. Orkester velja za pravo kitajsko glasbeno senzacijo, ki navdušuje občinstva po vsem svetu.

Kitajski orkester iz Sudžova  / Suzhou Chinese Orchestra

Sudžov, eno najstarejših kitajskih mest, velja za »Benetke kitajskega jugovzhoda«. Prepredeno z vodnimi kanali in umetelno oblikovanimi parki v sozvočju s sodobno arhitekturo, se ponaša z več kot 2500-letno zgodovino. V tem slikovitem okolju je pred šestimi leti nastal Kitajski orkester iz Sudžova. Simfonični sestav domuje v lastni koncertni dvorani ter združuje glasbenike, stare v povprečju 29 let. Glasbeniki  igrajo večinoma na tradicionalna kitajska glasbila kot tudi na običajna zahodna glasbila in s tem ustvarjajo še ne slišan simfonični zvok. S svojim pristopom se sestav izkazuje za edinstvenega na svetu in osvaja srca predvsem mladega kitajskega poslušalstva. Leta 2021 je Kitajski orkester iz Sudžova prejel posebno priznanje v okviru Austrian Music Theatre Award kot »Najboljši mednarodni orkester«.

Pang Ka-Pang
Umetniški vodja in glavni dirigent

Umetniški vodja Kitajskega orkestra iz Sudžova, predanega spajanju tradicionalne kitajske glasbe s sodobno, je od vsega začetka dirigent Pang Ka-Pan. Po študiju dirigiranja v Pekingu se je izpopolnjeval v Evropi in študij sklenil na Dunaju. Od ustanovitve leta 2017 se pod vodstvom svojega glasbenega vodje simfonični orkester posebej posveča naročilom skladateljem za nova dela z edinstveno instrumentacijo tradicionalnih kitajskih in zahodnih klasičnih glasbil. S posebnim pridihom sodobnega poustvarjanja maestro navdušuje tako domače kot mednarodno občinstvo. Dirigent Pang Ka-Pang je bil za svoj prispevek k medkulturnem dialogu med zahodno in vzhodno glasbo že večkrat nagrajen, mdr. leta 2021s pomembnim avstrijskim priznanjem Austrian Music Theater Award za mednarodno glasbeno in kulturno udejstvovanje.

0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop