Vila Tartini Portorož

0
866

Tik ob najlepšem delu slovenske obale strunjanskega zaliva stoji očem skrita, očarljiva Vila Tartini. Intimnost ambienta vile še dodatno zaokroža ograjen bogat mediteranski vrt, ki je od morskega obrežja oddaljen le korak.

V Vili sta na voljo dve suiti in štiri dvoposteljne sobe, ki obljubljajo udobje in čudovite razglede na razkošen vrt ter morje. S svojo lego je pravi kraj za pobeg od vsakdanjega vrveža s pestro izbiro možnosti za raziskovanje slovenskega primorja.

Vila Tartini predstavlja privlačen svet vsem, ki cenijo zasebnost, individualnost in ekskluzivnost. Na mestu današnje vile je nekoč stala vila znamenite piranske družine Tartini. Tu je torej najnežnejša otroška leta preživel slavni piranski komponist in violinist Giuseppe Tartini. Zatem jo je podedovala družina Vatta, leta 1900 jo je kupil grof Stadion, do povojnega časa pa je večkrat zamenjala lastnike in najemnike. Čeprav gre za nadomestno gradnjo na mestu podeželske vile – letne rezidence piranske družine Tartini v Strunjanu, sta v sredini petdesetih let arhitekt Vinko Glanz in arhitektka Juta Krulc izhajala iz zgodovinske situacije. Tako je novogradnja na mestu vile iz leta 1700 zrasla iz parkovnega organizma baročno zasnovanega italijanskega parka s sijajnimi razgledišči na morje in Piran.

Skupni prostor je na voljo za poslovna druženja, tim bildinge in izobraževanja, možen pa je tudi najem celotnega posestva.
Vila ponuja 2 suiti in 4 dvoposteljne sobe, vse sobe pa ponujajo pogled na morje. Suita v zgornjem nadstropju ima teraso, vse ostale sobe pa nudijo francoski balkon. Jedilnica omogoča stoječo pogostitev za do 50 oseb, v sedeči obliki pa do 35 oseb. Vila je primerna za butične dogodke do 50 oseb.

Vila Tartini
Strunjan 149, 6320 Portorož
Kontakt: 00 386 (0)30 484 530
E-pošta: [email protected]