Vila Bled

0
995

Butični hotel, obdan z obalo Blejskega jezera in veličastnim parkom, ponuja edinstveno doživetje in neprekosljivo kulinariko. Vila Bled je sinonim za gostoljubje, brezčasno eleganco ter mirno in nostalgično bivanje, ki se vam bo za vselej vtisnilo v spomin.

Bivša predsedniška rezidenca je obdana z veličastnim parkom, z bogato preteklostjo pa nadaljuje tradicijo šarmantnega hotela.
Na posestvu Vile Bled je tudi paviljon Belvedere, ki je bil oblikovan kot čakalnica za uradne sprejeme pri jugoslovanskem kralju Karađorđeviću. Zasnoval ga je znan slovenski arhitekt Jože Plečnik. Predsednik Tito je v tem prostoru gostil kronane glave sveta in tedanje slavne osebnosti. Srečevali so se na čajankah, ob kozarcu konjaka in cigari pa debatirali o pomembnih temah. Danes je tu urejena kavarna, ki razvaja obiskovalce Bleda in ob slavni kremni rezini ponuja najlepši razgled na Blejsko jezero, grad in okoliško gorovje. Izjemen ambient kavarne in blejska panorama sta unikatni kulisi za izbrane dogodke, ki so pripravljeni pod okriljem ekipe hotela Vila Bled.

Sauna & Relax studio gostom ponuja finsko savno, IR-savno, topel masažni bazen/whirlpool, hladno kopel in različne masaže. Gostom je brezplačno na voljo fitnes, biljardnica, zasebna hotelska plaža ob jezeru in uporaba čolnov na vesla.
Vila ponuja 31 prostornih suit in sob, ki so opremljene v slogu 50. let prejšnjega stoletja:
– 7 standardnih dvoposteljnih sob z balkoni in pogledom na jezero,
– 17 suit s pogledom na park,
– 6 suit s pogledom na jezero (od teh so 4 »deluxe« suite) in
– 1 predsedniška suita, ki se razteza na 100 m2.

Koncertna dvorana ponuja obilo dnevne svetlobe in neposreden pogled na blejsko jezero, opremljena pa je s platnom za projektor in vgrajenim ozvočenjem, h kateremu spadata dva prenosna mikrofona. Sprejme do 70 oseb. VIP konferenčni salon v prvem nadstropju ima v enem delu sedežno garnituro za 8 oseb, v drugem pa konferenčno mizo, za katero je možno posesti do 12 oseb. Na voljo je platno za projektor in LCD-televizijo. Salon predsedniške suite je primeren za sestanke največ štirih oseb. Restavracija sprejme do 56 oseb za sedečo pogostitev, atrij terase do 64 oseb, zajtrkovalnica pa do 20 oseb.

Vila Bled
Cesta svobode 18, 4260 Bled
Kontakt: 00 386 (0)4 575 37 10
E-pošta: [email protected]