Elegans hotel Brdo – kulinarično zgodbo piše prejemnik Michelinove zvezdice Tomaž Kavčič

0
1473

Elegans hotel Brdo leži v osrčju čudovitega Posestva Brdo, ki je del območja Natura 2000. Nov hotel predstavlja raven visoke kategorije 4 zvezdic superior in je namenjen vsem ljubiteljem narave ter poslovnim, športnim in protokolarnim gostom.

Hotelska restavracija se lahko pohvali s prijetnim ambientom in odlično kuharsko ekipo. Kulinarično zgodbo piše prejemnik Michelinove zvezdice Tomaž Kavčič. Ponudba je lokalna in ekološka, sestavine pa sezonske in sveže.

Posestvo Brdo z več kot 500-letno zgodovino se razprostira na 500 ha čudovitega parka, varovanega v sklopu Nature 2000. Na posestvu stojijo renesančni Grad Brdo, sodoben Kongresni center Brdo ter nov Elegans hotel Brdo. Že v 18. stoletju sta na tem območju brata Zois zasnovala prvi botanični vrt na Slovenskem in še danes se ohranja dolga zgodovina parkovne urejenosti. Na sprehodu skozi park boste srečali mnoge živalske in rastlinske vrste in se spogledovali z izjemno arhitekturo. Renesančni Grad Brdo in s slamo kriti kozolci toplarji so le del bogate dediščine, ki je tu temelje postavila že pred več kot 500 leti.

Sprehodite se in uživajte v bogatem naravnem okolju. Posestvo Brdo je čarobno v vseh letnih časih in preseneča z mešanico edinstvenih doživetij, kot so: vožnja z elegantno kočijo, jezdenje lipicancev, ogled lovišča, ribolov ter dimljenje rib, fotolov v lovišču, piknik s košarico brdskih dobrot ter igranje golfa na kratkem naravnem igrišču v zavetju alpskega sveta. Za skupine organiziramo tudi oglede Parka Brdo, za športne navdušence pa kolesarjenje po zaprtem delu posestva. Tu boste uživali v mirnem naravnem okolju in se naužili obilice svežega zraka.

Elegans hotel Brdo ponuja 123 sob, od tega:

  • 97 dvoposteljnih standardnih sob,
  • 11 dvoposteljnih »twin« sob,
  • 14 dvoposteljnih »deluxe« kategorij suit in
  • 1 predsedniški apartma.

Na voljo je tudi sejna soba z možnostjo pregraditve in Wine & Cognac bar z možnostjo degustacij vrhunskih vin. Hotel ponuja tudi 4 sobe s savnami.

Naslov:

Elegans hotel Brdo
Predoslje 39, 4000 Kranj
Kontakt: 00 386 (0)4 260 1 000,
E-pošta: [email protected]