Koča 5. jezero – Posestvo Brdo

0
899

Edinstvena koča pri petem jezeru v zaprtem delu Posestva Brdo, ki s svojo lego ponuja intimen oddih. Ne navdušuje le s svojim skrivnostnim značajem, temveč tudi z biotsko pestrostjo, ki jo obdaja. Zaščiteno območje Nature 2000 je polno življenja, saj imajo na Posestvu Brdo svoj dom številne vrste živali in rastlin.

Gre za kraj, ki je namenjen razvajanju telesa in duha. Kraj, kjer se lahko posvetite sebi in zadihate svež gorski zrak v neokrnjeni naravi.

Nastanitev je popolna za razvajanje v dvoje, saj ponuja dvoposteljno sobo s pogledom na jezero, finsko savno, sodobno kuhinjo, dnevni prostor s kaminom in prostorno teraso. Umeščena je v neokrnjeno naravo posestva, ki se razteza na skorajda 500 ha in obsega 11 jezer. V gozdu domuje nešteto glav divjadi, ki vas bodo ob jutrih prijazno pozdravljale, sprehod med njimi pa se vam bo za vselej vtisnil v spomin. V zaprtem delu posestva lahko srečate približno 50 jelenov in 200 damjakov, srne, lisice, zajce, jazbece, najrazličnejše vrste ptic, rac in gosi, v 11 jezerih prebivajo postrvi, ščuke, ribe pisanice in globočki, različne vrste kačjih pastirjev, netopirja mali podkovnjak in rjavi uhati netopir, čebele, metulj cekinček in črtasti medvedek, potočni raki ter mnoge druge vrste živali. Od rastlin lahko najdemo bele lokvanje, vodne perunike, travniške penuše, kalužnice, širokolistne rogoze, lisastolistni dristavec in drugo.

Koča se lahko pohvali z bogatim zgodovinskim vidikom, saj je bila nekoč namenjena uporabi predsednika Jugoslavije, Josipa Broza Tita. Danes z nadstandardno opremo ponuja LCD-televizijo, najsodobnejšo kopalnico z izbrano kozmetiko, prostorno sobno omaro, 2 prostora za toaleto, prostor za shrambo, prenovljeno kuhinjo s kavnim aparatom in drugimi gospodinjskimi pripomočki, finsko savno, ob mrzlih večerih pa vas bo razveselil kamin, ki pričara domačnost dnevnega prostora.

Popolna je tudi za poslovne sprejeme in druženje ter tim bildinge za zaključene skupine. Doživetje po želji popestrimo še s prekajevanjem postrvi in edinstveno kulinariko chefov Brda. LCD-televizija nudi možnost vzpostavitev videokonferenčnih zvez, za postrežbo gostov pa bo poskrbela vrhunska ekipa protokolarnih natakarjev.

Obljubljamo vam doživetje v širnih dobravah in senčnatih bregovih neokrnjenega prostranega gozda pod Kamniško-Savinjskimi Alpami, jutranjo bistrino tihih jezer na obronkih pisanega rastja in samotne gozdne poti, odmaknjene od vsakodnevnega vrveža, kjer domujejo številne živali. Popolna priložnost za oddih v dvoje.

Koča 5. jezero
Predoslje 39, 4000 Kranj
Kontakt: 00 386 (0)4 260 1 522
E.-pošta: [email protected]