Sejem Alpe Adria 2022

0
811

V sredo, 23. marca, za štiri dni na Gospodarskem razstavišču svoja vrata odpira sejem Alpe-Adria, vodilni sejemski turistični dogodek v regiji Alpe–Jadran. Slovenska turistična organizacija (STO) v sodelovanju z Združenjem Slovenia Outdoor in 19imi člani obiskovalcem na letošnjem sejmu Slovenijo predstavlja kot zeleno destinacijo za edinstvena aktivna doživetja. 

Otvoritev sejma bo v sredo, 23. marca z začetkom ob 10.30 uri, sejem bo uradno otvorila v.d. direktorice STO, Ilona Stermecki. Na slovesnem odprtju bodo podelili nagrado Jakob za inovativna kolesarska doživetja.

Po otvoritvi bo v dvorani Urška potekala okrogla miza z naslovom Pokoronska oživitev slovenskega turizma v luči najnovejših dogodkov v Ukrajini, katere se bo kot govornica udeležila tudi v.d. direktorice STO.

Slovenska turistična organizacija na osrednjem turističnem sejmu v Marmorni dvorani na razstavnem prostoru slovenskega turizma I FEEL SLOVENIA našo deželo izpostavlja kot butično destinacijo za aktivni oddih v destinacijah in pri ponudnikih aktivnega oddiha, članov Združenja Slovenia Outdoor.

Na sejmu Alpe-Adria se bodo na razstavnem prostoru Slovenije in slovenskega turizma pod okriljem STO in Združenja Slovenia Outdoor predstavili naslednji ponudniki oz. destinacije: TURIZEM DOLINA SOČE, HOTEL BOKA, KAMP KOREN, HOTEL SAN MARTIN, SOČA FUN PARK, PARK LIJAK, DESTINACIJA ROGLA-POHORJE, ROGLA-TERME ZREČE, TERME IN SMUČIŠČE HOTEL CERKNO, RTC KRVAVEC d.o.o. in HOTEL KRVAVEC, KAMNIŠKO SAVINJSKE ALPE, RTC GAČE, CAMPING&HOTEL BELA KRAJINA, RIBNO ALPINE RESORT, KAMP DANICA BOHINJ, HIT ALPINEA, AKTIVNO POSAVJE, KOČEVSKO in DRAVA BIKE POHORJE.

Na razstavnem prostoru bo poleg predstavitev turističnih ponudnikov potekal tudi pester animacijski program s poudarkom na aktivnih doživetjih kot sta VR izkušnja s spustom po Soči in kolesi, ki proizvajata elektriko. Za spominsko fotografijo pa bo poskrbel foto kotiček.

Dogajanje v razstavnih dvoranah spremlja bogat spremljevalni program s predavanji, predstavitvami, okroglimi mizami in novinarskimi konferencami, še posebej pa izpostavljamonekatere, ki jih pripravlja Slovenska turistična organizacija in Združenje Slovenia Outdoor

sreda, 23. marec, dvorana Urška 3 13:00–14:00
Predavanje: Pomen in razvoj Outdoor produktov (kolesarjenja) v destinacijah in povezovanje med njimi
Organizator: Združenje Slovenia Outdoor, Skupnost Julijske Alpe in Regionalna razvojna agencija za Podravje-Maribor

petek, 25. marec, dvorana Urška 3 10:00–11:00
Predstavitev možnosti sodelovanja z Outdooractive kot nosilne platforme za vris poti in njihovo vzdrževanje ter uporaba Outdooractive marketinških orodij.
OrganizatorZdruženje Slovenia Outdoor, Outdooractive AG

petek, 25. marec, dvorana Urška 3 11:00–12:30
Premiera dokumentarnega filma o zeleni zgodbi Slovenije: Slovenia Green in pogovor z ustvarjalci
Organizator: Slovenska turistična organizacija

Na portalu The Slovenia boste našli tudi vse zbrane ocene, kot je Michelin, Gault&Millau, Siol, Vivi, Mladina, Nedelo in The Slovenia Restaurant Awards. The Slovenia je edina spletna stran v Sloveniji, ki združuje vse ocene slovenskih restavracij in gostiln na enem mestu. Oglejte si ocene vseh slovenskih restavracij in gostiln tukaj.