NOVO: KNJIGA SLOVENIJA – 1000 RAZLOGOV ZA DOPUST DOMA

0
1184

Za leto 2020 so pri mednarodni založbi The Slovenia pripravili prav posebno izdajo knjige The Slovenia Book posvečeno slovenskemu turizmu v obdobju med epidemijo koronavirusa in po njej. Knjiga je namenjena domačim slovenskim gostom in bo tako prvič na voljo v slovenščini. Knjiga je lahko popolno poslovno darilo, odlično pa bo izgledala tudi med vašo knjižno zbirko! Z izbiro te knjige ste sprejeli sijajno odločitev, da resnično začutite Slovenijo!

Naročite novo knjigo Slovenija tukaj

The Slovenia Book postaja veliko več kot le knjiga. Gre za gibanje in edinstveno sodelovanje med skupino strokovnjakov, ki delujejo na področju potovalne in založniške industrije. Knjige “The Slovenia”, ki jo redno posodabljajo, je postala prodajna uspešnica z več kot 17.000 natisnjenimi izvodi, odlikuje tematska povezanost, saj pokrivajo vse od naravnih lepot Slovenije, najboljših restavracij, vinarjev, edinstvene ponudbe za preživljanje počitnic do posebnosti posameznih slovenskih regij in njihovih znamenitosti. 

V novi zeleni preobleki in tokrat prvič v slovenskem jeziku! 

Ekipa domačih in tujih novinarjev – Yuri Barron iz Združenih držav Amerike, John Bills iz Walesa, James Cosier in Clare L. Charlesworth iz Avstralije, Sara Todorović iz Slovenije, Will Dunn, Justine Dunn ter Richard Schofield iz Velike Britanije,  je po mnogih letih obiskovanja ogromnega števila slovenskih krajev, vasi in mest, tako najbolj priljubljenih destinacij kot tudi skritih draguljev, izbrala svoje najljubše destinacije in jih zbrala v enem priročnem vodniku, ki je sedaj izšel prvič v slovenskem jeziku.

Knjiga na skoraj 280 straneh vsebuje pregled številnih zanimivosti Slovenije in opisuje najkrajše poti do njih. Znamenitosti so razdeljene glede na razdelitev Slovenije na makroregije. Ob njih so tudi zemljevidi. Poleg Top 10 seznamov je knjiga razdeljena na štiri glavne slovenske regije (Ljubljana in Osrednja Slovenija, Alpska Slovenija, Sredozemska Slovenija in Kras, Termalna Panonska Slovenija). Znotraj vsake regije so najprej predstavljeni najbolj prepoznavni kraji, potem pa jim geografsko sledi naš izbor najbolj neverjetnih destinacij. Poleg tega je v njej predstavljenih 1000 razlogov, da Slovenci dopust preživijo v deželi na sončni strani Alp

V knjigi boste lahko našli in prebrali tudi intervjuje z predsednico slovenske turistične organizacije (STO) Majo Pak, etnologom in profesorjem Janezom Bogatajem, najboljšo slovensko chefico Ano Roš, direktorjem Skupnosti slovenskih naravnih zdravilišč Iztokom Altbauerjem, urednico in voditeljico oddaje Na lepše Marjano Grčman, predsednikom uprave podjetja Postojnska jama d.d. Marjanom Batageljem, političarko Aleksandro Pivec, profesorjem umetnostne zgodovine in avtorjem Noahom Charneyem, bivšo direktorico agencije Spirit in novo državno sekretarko na gospodarskem ministrstvu Ajdo Cuderman in predsednikom Turistične zveze Slovenije Pavletom Hevko

Poleg naštetega, pa so se pri mednarodni založbi The Slovenia za letošnjo posodobljeno izdajo odločili tudi za novi izgled knjige. Prejšnje edicije, ki jih je krasila bela barva in dve posebni izdaji v črni in roza, je sedaj nasledila zelena naslovnica, po vzoru prepoznavne barve kampanje “I feel Slovenia” (v prevodu začuti Slovenijo). Prav tako, so lahko bralci spletne strani The Slovenia prvič sodelovali pri izbiri naslovnice. 

Več o knjigi si lahko preberite, tukaj.

O mednarodni založbi The Slovenia 

Z več kot desetletjem izkušenj z objavljanjem potopisov, vodnikov, zemljevidov in drugih medijev v angleščini, ki jih pišejo izključno tujci, ki živijo v Sloveniji, je mednarodna založba The Slovenia prvi vir strokovno napisanih informacij o potovanjih in turizmu v tej majhni zeleni državi na sončni strani Alp. Dolgoletni proizvajalec slovenskih vodnikov z znamko In Your Pocket je zadnja leta razširila svoje področje uporabe in zdaj uporablja svoje lokalno znanje ter izkušnje, da ponuja širok izbor knjig, zemljevidov, daril, potovanj in še mnogo več, tako na spletu in kot v svoji pisarni v osrčju Ljubljane.

The Slovenia je v samo dveh letih od ustanovitve z izkušeno mednarodno ekipo postala vodilna mednarodna turistična založba v Sloveniji z več kot 500.000 izvodi v angleščini. Med najbolj prepoznavnimi produkti je knjižna uspešnica The Slovenia Book, z več kot 17,000 natisnjenimi izvodi. The Slovenia je neprofitni inštitut, v okviru katerega si prizadevamo za boljšo prihodnost Slovenije na vseh področjih z poudarkom na turističnih destinacijah in gastronomiji, zaradi česar prihodke investirajo v dobrobit Slovenije.

Za več informacij smo vam na voljo na elektronskem naslovu [email protected]