Podpora ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano projektu The Slovenia Gourmet

0
467

The Slovenia Gourmet je nova platforma v Sloveniji, ki je namenjana izključno povezovanju slovenskih chefov z lokalnimi pridelovalci in kmeti. Zbrali smo najboljše slovenske ponudnike in kmetije, ki ponujajo kvalitetne sestavine ter tako olajšali delo, predvsem pa naročanje in nakupovanje sestavin chefov iz slovenskih gostiln in restavracij. Namen platforme ni samo olajšanje povezovanja med slovenskimi chefi in pridelovalci kakovostnih sestavin, pridelkov in surovin, temveč, je tudi organiziranje prevoza od pridelovalca do “kuhinje” chefov.

Povpraševanje po lokalnih sestavinah se iz leta v leto povečuje vendar je še vedno pod 10%! Chefi porabijo veliko časa za iskanje in naročanje, kmetje pa težko dostavljajo in prodajajo svoje produkte in pridelke.

Projekt je podprlo Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano

Slovenskim chefom bo tako na voljo spletna trgovina z izbranimi slovenskimi ponudniki in pridelovalci sestavin in drugih končnih produktov, ki jim jih bomo dostavljali na ponavljajoči se tedenski ali mesečni ravni.
Iz kmetovih rok v chefovo kuhinjo

The Slovenia Gourmet bo tako olajšala povezovanje chefov s pridelovalci in zmanjšala število ur naročanja sestavin na tedenski ravni ter jim odvzela skrb nad samo dostavo. Na spletni trgovini The Slovenia Gourmet bodo tako slovenski chefi našli vse od sezonskih in težje dobavljivih živil oziroma sestavin, najboljših slovenskih vin in drugih žganih pijač, mlečne izdelke (kot so siri, skute, mleko, jogurti itd.), mesne izdelke, ribe, zelišča in še več. Vsako sezono bomo izbrali najboljše dobavitelje, ki ponujajo chefov asortiman različnih sezonsko in težje dobaviteljivih živil.

Najboljši kmetje pomagajo do Michelin zvezd! The Slovenia Gourmet bo s svojo tehnološko in digitalno rešitvijo digitaliziral kmetijstvo in ponudil podporo naprednejšim ter inovativnim pridelovalcem hrane v Sloveniji. Povezovalna veriga slovenskih chefov in pridelovalcev hrane bo deloval kot preskrbna nit ter logistična mreža, ki bo segala v vsako restavracijo ne glede na to v katerem kotičku Slovenije se nahaja.

B2B spletna gourmet tržnica s pametno dostavo

Izkušena ekipa, ki je Sloveniji predstavila The Slovenia Restaurants Awards bo povezala slovenske restavracije in chefe iz 3000 restavracij z okoli 1500 inovativnimi pridelovalci hrane. Poleg te povezave bomo naredili mrežo prevoznikov, ki bodo dostavljali hrano in produkte slovenskim chefom. Chefi iščje široko izbiro lokalnih sestavin in produktov za diverzifikacijo svojih menijev ter rešitev za planiranje inventarja.

Serija B2B “match making” dogodkov po Sloveniji

Kot dodatek k novo nastali platformi bomo organizirali tudi serijo gastronomskih dogodkov. V okviru slednjih bomo izvedli različna predavanja, okrogle mize in kot t.i. match making, ki bo namenjen osebnemu stiku in spoznavanju chefov s pridelovalci in kmeti. Obenem, bodo imeli chefi odlično priložnost sestavine preizkusiti na samih dogodkih, kar bo olajšalo njihovo končno odločitev o sodelovanju z dobavitelji.

Na dogodkih bodo slovenski chefi našli vse od sezonskih in težje dobavljivih živil oziroma sestavin, najboljših slovenskih vin in drugih žganih pijač, mlečne izdelke (kot so siri, skute, mleko, jogurti itd.), mesne izdelke, ribe, zelišča in še več. Vsako sezono bomo v okviru dogodkov izbrali najboljše dobavitelje, ki ponujajo chefov asortiman različnih sezonsko in težje dobaviteljivih živil.