Vrhunska izkušnja: S kajakom po Sloveniji

0
1202
S kajakom po reki Soči

Iščete edinstven način za raziskovanje slovenskih rek? Potem je kajakaštvo v Sloveniji ravno tisto, kar morate doživeti med počitnicami v Sloveniji. Poleg raftinga in soteskanja je kajakaštvo ena izmed najbolj priljubljenih vodnih aktivnosti v Sloveniji. Pravzaprav je bilo v več regijah Slovenije uvrščeno na prvo mesto med ponujenimi atrakcijami. Potrebujete še več prepričevanja, da je kajakaštvo v Sloveniji nujno?

Kajak je popoln način za raziskovanje čudovitih slovenskih rek in potokov. S čisto vodo in številnimi brzicami mora biti kajakaštvo v Sloveniji na vašem seznamu opravil med vašim naslednjim obiskom Slovenije. Od začetnikov do naprednih, kajakaštvo v slovenski mreži rek je pripravljeno na izziv in vzbujanje nepozabnih doživetij za vse, ki jih prečkajo. Raziskujte osupljivo slovensko pokrajino na vodotokih med kajakaštvom v Sloveniji.

Kajakaštvo na reki Savi

Presenetljivo je, da so nekateri najzahtevnejši odseki za kajakaštvo v Sloveniji tik pred prestolnico in ne v visokogorskih območjih Julijskih Alp. Za zainteresirane izkušene kajakaše je v zgornjem toku Save pri Ljubljani na voljo olimpijski slalomski poligon. Brez skrbi na voljo so tudi tečaji za začetnike!

Kajakaštvo na reki Soči

Najboljša lokacija za kajakaštvo v Sloveniji in najlepša reka je nedvomno reka Soča. Kajakaštvo v Sloveniji na reki Soči ponuja različne izhodiščne točke od Trente na severu do Dolj pri Tolminu. Ni celotna reka prevozna in različni odseki so primerni za različne sposobnosti.

Spust s kajakom po reki Soči navdihuje kajakaše s posebnimi občutki doživljanja narave. Drsenje po valoviti smaragdni vodni površini se občasno ustavi v mirnih delih reke in vas osveži z brenčanjem in čarobnimi pogledi. Kajakaški izlet v dolino Soče je pravi užitek v vročih poletnih dneh, medtem ko boste v deževnih dneh pozabili na slabo vreme.

Podzemno kajakaštvo pod Peco

Utrujeni od poletnega sonca? Brez skrbi. Obstaja edinstvena izkušnja kajakaštva v Sloveniji, ki je postavljena pod Peco. Ta podzemna avantura se začne pred rudarskim muzejem v Glančniku v Mežici. Obiskovalci se vkrcajo na pravi rudarski vlak, ki jih pelje od muzeja skozi 3,5 km dolg tunel Glančnik do Unionskega vpadnika. Od tu se spustite 95 m po stopnicah, ki vodijo do vode. Na tej točki vsi obiskovalci prejmejo potrebno zaščitno opremo (neopren čevlje, rešilne jopiče in rudarske čelade s svetilko). Nato vstopite v poplavljen jašek, kjer vas že čakajo posebni kajaki za dve do tri osebe.

S kajakom pod Peco

S kajakom po reki Kolpi

Nekaj najboljšega kajakaštva v Sloveniji najdete na reki Kolpi. Čeprav ni tako ekstremna kot druge reke v smislu brzic, je pokrajina idilična in divja, ponuja pa tudi možnost večdnevnih rečnih safarijev z divjim kampiranjem ob reki ali bivanjem v številnih privlačnih gostiščih ob njenem toku. Kajakaštvo v Sloveniji na reki Kolpi je popolna aktivnost za vso družino.

S kajakom okoli Debelega rtiča

Kdo pravi, da ne morete s kajakom po slovenski obali? Zagotavljamo vam, da je to zabavna aktivnost za vso družino. Zgrabite svoj kajak v Sloveniji in pojdimo! Kajakaštvo okoli Debelega rtiča je vrhunska izkušnja med bivanjem v Sloveniji. Videli boste lahko slovensko obalo ter italijansko stran. Če imate srečo in je nebo jasno, boste morda videli tudi Julijske Alpe. Mirno Jadransko morje bo zagotovo poskrbelo za nepozabno izkušnjo kajakaštva okoli Debelega rtiča.

S kajakom po reki Krki

Kajakaštvo v Sloveniji na reki Krki je odlična izkušnja za začetnike in srednje napredne, ki želite preizkusiti kajakaštvo v Sloveniji med počitnicami.

S kajakom po Bohinjskem jezeru

Naša naslednja destinacija za kajakaštvo v Sloveniji je Bohijsko jezero. Samo jezero ponuja enostavno kajakaštvo za začetnike, medtem ko je na reki Savi Bohinjki, ki teče iz Bohinja do Bleda, odlično kajakaštvo za začetnike in srednje napredne. Mirna voda Bohinjskega jezera je primerna za kajakaštvo z majhnimi otroki in začetniki.

Kajakaštvo na reki Muri

Reka Mura je priljubljena za kajakaštvo v Sloveniji in je znana kot nežnejša reka. S skoraj brez brzic je to bolj nežno veslanje v čudoviti naravi.