Izlet na jezero Jasna v Kranjski Gori

0
3686

Jezero Jasna: Pomladni užitki v Kranjski Gori z božanskimi razgledi

Jezero Jasna v Kranjski Gori je pravo mesto za pomladne radosti in sprostitev. Leži na sotočju dveh potokov; Male in Velike Pišnice, ter je ena izmed najbolj znanih naravnih atrakcij v tem delu Slovenije.

Sprehod ob jezeru ponuja čudovite poglede na dve markantni gori, Razor in Prisank, kar je prava poslastica za oči in navdušenje za ljubitelje fotografije. Če imate srečo, lahko ujamete pogled na Prisankovo okno, ki je eno največjih naravnih oken v Sloveniji.

Jezero Jasna ponuja številne možnosti za rekreacijo

Okolica jezera je raj za sprehajanje in sprostitev v naravi, kopanje pa je rezervirano za pogumne, saj je voda precej mrzla, tudi poleti. Vsekakor se ob jezeru lahko posončite na lesenih pomolih, se osvežite v bližnjih gostinskih lokalih, zaveslate na supu, preberete knjigo, ki si jo sposodite v knjižnici na prostem ob jezeru, si odpočijete na ležalnikih in se povzpnete na šest metrov visoko razgledno ploščad in uživate v pogledu na Julijske Alpe. 

Blizu razglednega stolpa je urejena krožna Kneippova pot iz kamnov, po katerih teče hladna gorska voda. Sprehod po kamnih bo pravo doživetje, ki bo blagodejno vplivalo na stopala.

Nepozabne spominske fotografije posnemite ob foto točki s Kosobrinom iz mladinske pripovedke o Kekcu ali poleg ponosnega bronastega kozoroga.

Izlet na jezero Jasna