Nagrada VOX POPULI 2019 by Römerquelle

0
1351

Nagrada VOX POPULI  je šla v roke HIŠI FRANKO

O ZMAGOVALCU:

Zgodba in filozofija Hiše Franko sta tesno povezani s tradicijami in okoljem Posočja. Okolje, ki je včasih trdo in težko, a osupljivo lepo. Restavracija, umeščena ob vznožje očakov in visokogorskih pašnikov ter le streljaj od smaragdne Soče, svojo kuhinjo gradi na najboljšem, kar ponuja narava v danih letnih časih. Hiša Franko je novinka na seznamu 50 najboljših restavracij sveta (50 Best), a njena zapuščina je stara že več kot pol stoletja, ko je Valterjev oče Franko v gostilni še stregel svoj znameniti Frankov rostbif.

Njihova restavracija tesno sodeluje z lokalnimi pridelovalci in prisega na uporabo lokalnih surovin. Za divja zelišča, rastline in gobe imajo kar lastnega nabiralca Miho, ki jih oskrbuje s tistim, kar sezona ponuja v okoliških gozdovih, na travnikih in v močvirnatih predelih. Imajo tudi svojo zeliščarico, čudovito Loredano, ki prinaša domače zeliščne čaje. Vsaka čajna mešanica je namenjena različnemu trenutku dneva ali vašemu razpoloženju.

Römerquelle

To find out other unique places in Slovenia and features the very best in Slovenian dining, chefs and restaurants all over Slovenia, check out our THE SLOVENIA RESTAURANTS BOOK 

https://the-slovenia.com/product/the-slovenia-restaurants-top-163/