Pet dobrih razlogov za raziskovanje Ljubljane

0
414

Novinar Jean Tiffon je v spletni različici pomembnega francoskega časopisa “Le Figaro” objavil članek z naslovom Slovenija: pet dobrih razlogov za raziskovanje Ljubljane, najboljše evropske destinacije 2022.

Nedavno zmago prestolnice Ljubljane za “Najboljšo evropsko destinacijo 2022” je avtor proslavil s člankom, ki navaja pet dobrih razlogov, da jo odkrijete. Mesto je opisano kot zeleno in trajnostno naravnano – s središčem, ki je zaprto za promet in obkroženo z urbanimi gozdovi – kot gledališka scena, ki zapeljuje ljubitelje umetniške dediščine, pa tudi kot ustvarjalna destinacija z bogato in pestro kulturno ponudbo. Po besedah ​​Tiffona ne gre zamuditi tudi nastajajoče gastronomske duše, od priljubljene poletne tržnice ulične hrane Odprta kuhna do kuharskih mojstrov z Michelinovimi priznanji. Pred zaključkom avtor slavi lik Jožeta Plečnika kot arhitekta vizionarja, ki je zgodovinsko središče napolnil z mojstrovinami: med njegovimi izjemnimi doprinosi se spominja osrednje tržnice, narodne in univerzitetne knjižnice ter Plečnikove hiše in ateljeja, kjer se zdi, da se od njegove smrti nič ni spremenilo.

Članek je na voljo tukaj.  

Na portalu The Slovenia boste našli tudi vse zbrane ocene, kot je Michelin, Gault&Millau, Siol, Vivi, Mladina, Nedelo in The Slovenia Restaurant Awards. The Slovenia je edina spletna stran v Sloveniji, ki združuje vse ocene slovenskih restavracij in gostiln na enem mestu. Oglejte si ocene vseh slovenskih restavracij in gostiln tukaj.