Digitalizacija v turizmu Tourism 4.0 – 360° Gostišče Danica

0
1176
gostise danica bohinjska bistrica 360 virtual view

360° Virtualni ogled – obogatena turistična izkušnja

Pameten turizem se pojavi tam, kjer se turizem sreča s tehnologijo in večina današnjih turistov jo tudi zahteva. Raziskave so dokazale, da lahko s kakovostnim 360° 3D ogledi zaslužite več. V zadnjih dveh letih karanten smo se digitalizirali. Vsak ponudnik mora stalno razvijati svojo predstavitev, če želi konkurirati.

Tourism 4.0 – obogatena turistična izkušnja
Naj 4.0 tehnologija predstavi doživetje na višjem nivoju. Tu je obogatena turistična izkušnja z aplikacijo 360_tourism. Prvi stik na spletu je najbolj pomemben, saj je v večini tudi nakup opravljen na spletu. Ustvarili smo okolje stalnih inovacij v turizmu, gastronomiji in drugih panogah. Rezultat je sodobna 360° 3D virtualna oblika, ki temelji na resničnih potrebah in željah uporabnikov.

360° virtualni ogled omogoča, da se v aplikaciji 360_app združi obogatena turistična izkušnja in je nekaj več kot samo 3D sprehod. Virtualnemu ogledu se dodajajo interaktivni elementi: video vsebine, slikovna gradiva, zvok, tekstovni elementi, povezava z okolico in možnost doživetij, različni jeziki, direktni – one klick do informacij, cenika, rezervacije, kontaktnih številk, e-maila, spletne strani … vgrajena je google analytika.

Zadnji primer je 360° 3D virtualni ogled Gostišča Danica v Bohinjski Bistrici. Gostišče nudi tradicionalne lokalne jedi, celotna zgodba je skrbno načrtovana in vključuje tradicionalno arhitekturo, naravo, kulturo in obrti Bohinja. 

V 360_app so zunajost, restavracija, 5 sob in 2 apartmaja. Kupec lahko vidi možnost dodatnega ležišča iz sedežne garniture, omaro za oblačila s sefom, kako velik je hladilnik … Besedilo je v različnih jezikih. V pogledih okolice (zunaj, z balkonov) so dodane fotografije turističnih doživetij Bohinja (Soriška planina, Kobla, tek na smučeh, Črna prst, Orožnova koča, Smučišče Vogel, Bohinjsko jezero, Slap Savica, Triglav …). Dodane so fotografije kulinarične ponudbe. V vsaki sobi je tudi predstavitev obrti oziroma narave. Na TV zaslonih se predvaja video Gotišča Danica.

360° virtualna predstavitev Gostišča Danica z menijem

Vsaka soba in apartma ima svojo 360° zgodbo: