Ažurne informacije o potovalnih omejitvah in zahtevah, povezanih s Covid-19

0
627

Fraport Slovenija in irsko podjetje SafeScore skupaj predstavljata spletni pripomoček, s katerim uporabnikom omogočata dostop do ažurnih informacij o potovalnih omejitvah in zahtevah, povezanih s Covid-19*.

Turistični sektor že več kot dve leti živi v primežu potovalnih omejitev zaradi epidemije Covida-19. Načrtovanje poti zaradi vnaprejšnjega preverjanja vstopnih pogojev v namembni državi za potnike predstavlja dodaten in zahteven izziv. Fraport Slovenija in irsko podjetje SafeScore s ciljem rešitve tega izziva skupaj predstavljata spletni pripomoček, s katerim uporabnikom omogočata dostop do ažurnih informacij o potovalnih omejitvah in zahtevah, povezanih s Covid-19*. Letalski potniki se lahko o vstopnih omejitvah na namembnih destinacijah pozanimajo na spletni strani www.lju-airport.si, brezplačno in v vsakem trenutku ter se tako dobro pripravijo na pot.

V spletnem pripomočku SafeScore, ki je na voljo na spletni strani ljubljanskega letališča, so informacije o vstopnih omejitvah povezano s Covid-19 prikazane zbrano, na pregleden in prijazen način. Iskanje podatkov o veljavnih omejitvah na spletnih straneh odgovornih institucij je za potnike zamudno, zdaj pa se lahko na enem mestu pozanimajo o vseh veljavnih ukrepih, ki zadevajo potovanja v času Covida-19. Pripomoček, ki je dostopen na vseh napravah, ponuja ažurne informacije o zahtevah za testiranje, karantenskih pravilih in sprejetih cepivih glede na izbrano destinacijo. Prav tako uporabnike obvešča o omejitvah v primeru transferjev ter vključuje povezave do obrazcev, ki jih je potrebno izpolniti za vstop v izbrano državo. 
 
SafeScore je pripomoček zasnoval, da bi popotnikom olajšal spremljanje nenehno spreminjajočih se potovalnih restrikcij v času Covida-19. Z enostavnim orodjem omogoča brezplačne in vedno sveže informacije, ki so uporabnikom na voljo kjerkoli in kadarkoli.

Monika Jelačič, strokovna sodelavka za komuniciranje pri Fraportu Slovenija in odgovorna za predstavitev pripomočka na spletu, je njegovo lansiranje pospremila z besedami: “Potniki se že od začetka epidemije na nas pogosto obračajo z vprašanji o pravilih in omejitvah glede potovanj. Področje je kompleksno, saj se zahteve spreminjajo, poleg tega pa se razlikujejo še od države do države. To orodje je natanko to, kar naši potniki potrebujejo – personalizirana in enostavna razlaga potovalnih omejitev. Namesto zamudnega iskanja v poplavi informacij na različnih spletnih straneh jim na enem mestu pomagamo, da se lahko lažje pripravljajo na potovanje. S prvimi rezultati smo zelo zadovoljni.”

Potovalne omejitve vse od začetka epidemije v letu 2020 izjemno negativno vplivajo na turistično panogo, zaradi neizvedenih letov, ki jih štejemo v tisočih, je po ocenah po vsem svetu v turizmu brez dela ostalo več kot 80 milijonov ljudi. Hitro spreminjajoče se vstopne omejitve v države, ki so velikokrat sprejete brez vnaprejšnjih napovedi in otežujejo potovanja ter omejujejo svobodo gibanja, so požele številne kritike predstavnikov sektorja, tudi združenja IATA. 
 
Nicholas Gorman, predstavnik podjetja SafeScore je dejal: “Letališče Ljubljana je prvo letališče celinske Evrope, ki je ubralo tak napreden pristop in odzivi so enkratni. Pričakujemo, da bomo s tem prijaznim prikazom omejitev v prihajajočih mesecih letališčem omogočili bolj gladke postopke prijave na let s krajšimi vrstami, potniki bodo bolj zadovoljni, prispevali pa bomo tudi k zmanjševanju stroškov dela. Za ljubljansko letališče je bil cilj prispevati k rešitvi zahtevnega izziva na personaliziran način.”

Monika Jelačič dodaja: “Naši potniki so v srcu vseh naših prizadevanj. S takšnimi projekti želimo prispevati k čim prejšnji povrnitvi njihovega zaupanja v potovanja. Zanje skrbimo še preden nas obiščejo na letališču, da bi jim omogočili karseda prijeten začetek potovanj.”

Vir in več informacij: Fraport Slovenija

Na portalu The Slovenia boste našli tudi vse zbrane ocene, kot je Michelin, Gault&Millau, Siol, Vivi, Mladina, Nedelo in The Slovenia Restaurant Awards. The Slovenia je edina spletna stran v Sloveniji, ki združuje vse ocene slovenskih restavracij in gostiln na enem mestu. Oglejte si ocene vseh slovenskih restavracij in gostiln tukaj.