Top slovenski gini: Slovenski gin – od nebeških arom, karakterja, monologov in polomljenih kosti

0
891

Slovenija, čudovita dežela, ki združuje Alpe in Jadransko morje, se ne ponaša le s prelepimi pokrajinami, temveč tudi z nekaterimi najboljšimi in najbolj edinstvenimi proizvajalci gina.

Njihove stvaritve ne sledijo le trenutnim trendom, temveč so postavile nove standarde v kakovosti in okusu. V tem članku bomo raziskali nekaj najbolj izjemnih slovenskih ginov, katerih destilacijska umetnost očara tudi najzahtevnejše poznavalce.

Začnimo z Ginom Broken Bones, Ljubljančanom. Destilarna Broken Bones je plod strastnega sodelovanja med prijateljema in ljubiteljema žganih pijač, Boštjanom Marušičem in Borutom Osojnikom, ki sta jo ustanovila leta 2016. Poleg ponudbe petih vrst gina, med katerimi najdemo London Dry, Navy Strength, Ljubljana Dragon, Old Tom ter gine omejenega letnika, destilarna izstopa tudi s svojim enosladnim viskijem. Raznolikost njihovega viskija se odraža v klasični in dimljeni različici, pri čemer vsaka steklenica nosi pečat izjemne kakovosti in domišljene obrti. S tem razširjajo paleto svojih kakovostnih žganih pijač ter prispevajo k razvoju slovenske destilacijske scene. To ni le gin; to je umetnost destilacije, ki ne sledi le pravilom, temveč jih ustvarja. Več o njihovi ponudbi odkrijete na brokenbones.si.

Gin Karakter ima svoj dom v Bohinju. Ta gin ima zares karakter; je drzen, svež in mamljiv. Njihova prizadevanja za ustvarjanje izjemnega okusa so korenita, in to se odraža v vsakem požirku. Prepustite se zgodbi Bohinja, ko poskusite Gin Karakter. Več informacij o tej izjemni stvaritvi najdete na karakter-distillery.com.

AUFBIX – AUFBIX je tisti pravi slovenski gin. S citrusnimi notami, ki ga obogatijo, ustvarja izjemen okus in aromo. To je več kot pijača; je izraz slovenstva skozi destilacijo. Za tiste, ki želijo okusiti nekaj resnično lokalnega, je AUFBIX prava izbira. Za več informacij o tej edinstveni stvaritvi obiščite aufbixgin.com.

Gin Limbay, pravi primorski gospod, ki je klasično skrivnosten. Njegova receptura združuje esenco morja in zelišč, kar predstavlja našo prelepo deželo ob morju in tako tudi njihov gin. Ko v kozarec seže Limbay, občutite sapico burje in vonj morske soli. Za vse ljubitelje primorskega utripa je to nepozabno doživetje. Za več informacij o tem pravem primorskem ginu obiščite facebook.com/LimbayGin.

Heaven & Hell Gin podjetja Kiss of Immortality, mlade in izjemne slovenske destilarne, predstavlja izjemno zgodbo uspeha. Njihov gin ni le pijača; nosi zgodbo upanja, ki prebudi srca tistih, ki verjamejo v triumf dobrega nad zlom. Z ljubeznijo oblikovan premium izdelek odseva strast in odločnost ustvarjalcev, Roberta in Tanje Sobočan. Poleg izjemnega okusa, ki ga ponuja vsak požirek, je njihov uspeh potrjen tudi z nagradami na mednarodnih tekmovanjih, kot so ISC in IWSC. heaven-hell.si

In na koncu, Bratinov Gin – minimalistična mojstrovina, ki presega običajne okuse. Z nasičenostjo kraških in siciljanskih arom, ta gin ne služi zgolj kot osnova za gin-tonic, temveč se preizkuša v svetu eksperimentalnih koktajlov, kot je negron. Z rezino pomaranče se odpre pravo bogastvo okusov, ki jih je težko opisati, a še teže pozabiti. Več informacij o tej vrhunski destilaciji najdete na bratinovgin.com.

Slovenski gini niso le alkoholne pijače; so rezultat združevanja tradicije in inovacije. Vsak gin predstavlja natančno izbrano kombinacijo zelišč, začimb ter lokalnih sestavin, ki odražajo posebnost slovenskega okolja. Med degustacijo se odprejo kompleksni okusi, ki poudarjajo pestrost in kakovost naše gin proizvodnje. Gre za strokovno obdelano in premišljeno ustvarjanje, ki v vsaki steklenici nosi značilnosti slovenske zemlje.