Z zavarovalnico Generali otroci na zabaven način spoznavajo pomen varnosti

0
577

Želite tudi vi vašim otrokom že v mladosti privzgojiti, kako zelo pomembna je varnost tako na cesti kot tudi v prometu, pri vožnji s kolesom in pri igranju? Izviren način takega učenja lahko spoznate v hiški za otroke, na interaktivnem igralu prometne varnosti zavarovalnice Generali v Minicityju Ljubljana. Otroci se lahko podajo na pot za žigi zmage v igri Levjesrčni in tako na vsakem odseku pridobijo poseben žig, ki predstavljajo brezskrbnost, moč, čast in pogum. Otrokom tako že v mladosti približamo pomen varnosti za njihovo brezskrbno odraščanje.

Vsak od petih žigov, ki jih otroci na poti osvojijo, predstavlja enega od vidikov varnosti. Za vidnost je poskrbljeno v Vidkovi sobi, za moč pri premagovanju ovire na cestišču, za varnost poskrbijo ob pravilni menjavi gume na kolesu in ko otrok prepleza kubuse. Ob uspešnem prehodu na drugo raven igre si otrok pridobi nov žig za čast. Ko pokaže še svoj pogum, pridobi še zadnji žig in s tem tudi naziv Levjesrčni.

Minicity Ljubljana je kreativno otroško mesto v okviru BTC-ja, namenjeno otrokom do 12. leta, ki ga gradijo ulice, ceste, hiše in zeleni park. Hišne številke mesta zasedajo majhna pekarna, banka, policijska in gasilska postaja ter več kot 40 tematskih kotičkov, v katerih otroci s pomočjo didaktičnih iger pridobivajo uporabna znanja za vsakodnevno življenje. Vse aktivnosti so oblikovali strokovnjaki s področij pedagogike in psihologije v sodelovanju s slovenskim gospodarstvom in z javnimi institucijami, ki skrbijo tudi za opremo igralnih enot.

Vabljeni v zavarovalniško hiško zavarovalnice Generali, da otroci na izviren način, prek igre, osvojijo pomen varnosti.