Gozdne escape room

0
936

Gozdni pobeg je igra reševanja ugank v naravi, zasnovana po vzoru escape room računalniških iger. Zberi skupino 2 do 5 soigralcev in skupaj pobegnite v gozdno sobo brez sten! Da bi prišli do cilja, morate pokazati svojo iznajdljivost in premagati vrsto čud(ež)nih gozdnih preizkušenj, zaprek, najti sledi in razvozlati vse šifre, preden se izteče čas. Rezerviraj svoj termin in se s prijatelji, z družino ali s sodelavci prepusti dogodivščini v naravi!

V Gozdne escape room imate na voljo več iger.

  • Reši ptiča: Sredi zelenega ljubljanskega gozda se je v kletko ujel zelo klepetav ptič! S tabo bi rad delil svoje gozdne modrosti, a najprej ga moraš osvoboditi! Bo tvoja skupina razvozlala vse šifre in uganke ter odprla kletko, preden zazvoni budilka?
  • Odrešeni: Dežuje, ste na fronti, vremenski in vojni. S poslednjimi močmi ste se umaknili na varno za bojno črto. Ste ranjeni, mokri, izmučeni … Reši vas lahko le prav posebna prva pomoč. Na voljo imate samo eno uro časa. Vas na koncu čaka odrešitev?
  • Pobeg v mesečini: Črna noč sredi gozda. Točno ob dvanajstih se prebudi vampirka Bloody Mary, ki jo strašno žeja po sveži krvi! Še preden ura odbije polnoč, moraš najti oster glogov količek in ga zadreti v vampirkino srce! Ti bo uspelo ohraniti (mirno) kri?
  • Zaljubljeni zmaj: Ljubljana, kraj nesrečne ljubezni? Ne za vsakogar! Morda za Prešerna in Primičevo Julijo, za Urško in Povodnega moža… Kaj pa zmaj? Njegovo srce gori za zmajčico, ki trohni v grajski ječi. Ste dovolj srčni, da mu pomagate rešiti izvoljenko?
  • Ujemi polha: Se upaš spustiti polha na plano? Tokrat bo pobegnil polh. V največ eni uri, v najbolj gozdno gozdnem pobegu. Kaj je gozd in kaj je igra? Kje se skrivajo uganke, sledi do polha? Na drevesu ali pod njim? Boš postal polhov najboljši prijatelj?

Gozdni pobeg za najmlajše

Prvi gozdni pobeg za otroke na svetu!

GOZDNE nismo pozabile na najmlajše! Pripravile smo dva posebna gozdna pobega, vsebinsko prilagojena otrokom, starim med 8 in 13 let. Vznemirljive gozdne dogodivščine jih bodo preusmerile od računalniških in televizijskih ekranov k raziskovanju gozda! Med vejami, koreninami, v duplih in na tleh domujejo mnoge živali, vile, škrati in celo gusarji, ki bodo otrokom preko številnih ugank razkrivali skrivnosti gozda! Rezerviraj termin in najmlajšim pričaraj čarobno gozdno uro!

  • Gusarski zaklad: Gusarski kapitan Črni lisjak je predstavljal strah in trepet širnih morij sveta. Nagrabil je toliko bogastva, da ga je zakopaval na vseh (ne)mogočih skritih krajih. Imel je gusarski zemljevid z označenimi zakladi. In ga izgubil. Otroci, postanite gusarji in pomagajte Lisjaku najti izgubljen zaklad!
  • Vila Angelinka: Gozdna vila Angelika je v hudih skrbeh! Ne najde čarobne rožmarinove paličice, s katero zdravi bolne in odganja zle duhove! Štrene sta ji zmešali čarovnica Smrdaprda in njena ljubosumna metla, ki je paličico odpeljala kdove kam. Otroci, rešite uganke in pomagajte Angeliki najti izgubljeno paličico!
  • Otroške dogodivščine: GOZDNE imamo srce široko odprto za vse otroške želje! Bi v gozdu praznoval rojstni dan ali kakšen drug poseben dogodek? Piši nam ali nas pokliči vsaj sedem dni pred načrtovanim dogodkom. O vseh gozdnih dogodkih, ki jih pripravljamo, pa te bomo obveščali sproti na spletni strani.

Kdo lahko sodeluje v gozdnem pobegu?

Gozdni pobeg za odrasle je pripravljen za skupino od 2 do 5 ljudi, ki so stari vsaj 14 let. Število sodelujočih pri gozdnem pobegu za otroke je prav tako od 2 do 5, pri čemer naj bodo otroci stari od 8 do 13 let, potrebujejo pa tudi spremstvo vsaj ene odrasle osebe. Spremljaj tudi novice iz gozda, kjer bodo objavljeni dogodki, pripravljeni za večje število oseb!

5 BISTVENIH RAZLIK MED SOBO POBEGA IN GOZDNO SOBO POBEGA

V gozdni sobi pobega niste zaklenjeni, saj v njej ni vrat in sten.

Kot že ime pove, se gozdni pobeg odvija v naravnem okolju sredi gozda. Kulisa vsem zgodbam je gozd z vsem svojim rastjem (drevje, grmovje, praproti, zelišča). Prostor je simbolično omejen ali s trakovi ali z elektronskimi svečami.

Gozdna soba pobega je mobilna.

Gozdne sobe pobega niso trajno postavljene na stalnih lokacijah, ampak se lokacije zaradi varnosti obiskovalcev spreminjajo glede na trenutno gozdno proizvodnjo. Prav tako lokacije spreminjamo, da preprečimo prekomerno koriščenje gozdnega prostora, ki bi lahko vodilo v degradacijo gozdnih tal. Gozdni pobeg se za vsako rezervacijo na novo postavi in po zaključku tudi pospravi, zato ni mogoča rezervacija v zadnjem hipu v stilu ‘Mi bi pa zdajle prišli, a imate kakšno sobo prosto?’, prav tako pa cenimo, da nam sporočite morebitno odpoved nekaj ur pred rezerviranim terminom. Včasih uresničimo tudi kakšno posebno željo in pod določenimi pogoji lahko pripeljemo gozdni pobeg skoraj kamorkoli.

V gozdni sobi pobega je malo lažnih namigov.

Čeprav ste lahko izkušeni ‘escaperji’, je okolje, v katerem so postavljeni gozdni pobegi, velik oteževalni moment. Ko vstopite v klasično sobo pobega, imate na dlani vse predmete, ki jih morate raziskati in označene predmete, ki niso del igre. V gozdu temu ni tako, saj je nemogoče na vsako drevesce obesiti znak, da ni del igre. Poleg tega nekateri gozdni pobegi vsebujejo naravne gozdne elemente kot bistvene dele posameznih sestavljank in hitro se zgodi, da v poplavi dreves ne vidite gozda oziroma v tem primeru ključnega namiga.

V gozdni sobi pobega niso avtorske samo zgodbe in uganke ampak tudi marsikatera sestavljanka.

Gozdni pobegi vsaj za enkrat niso del nobene franšize, vse zgodbe so avtorske, zaradi točke 5 pa smo marsikatero sestavljanko ali namig skonstruirali in izdelali sami in jih ne boste našli v drugih sobah pobega.

V gozdni sobi pobega praktično ni elektronskih ‘gadgetov’.

Sobe pobega z razvojem vedno bolj težijo k razno raznim elektronskim igračkam. V gozdu nimamo elektrike, zato si tega razkošja ne moremo privoščiti. Kar pravzaprav niti ni slabo. V današnjem svetu, ko že najmlajši neprestano klikajo po takih in drugačnih zaslonih, izgubljamo sposobnost za osnovno logično razmišljanje in fino motorične spretnosti so za nekatere že misija nemogoče. Da o sodelovanju, skupinskem delu, ‘možgančkanju’ niti ne govorimo. Na posameznih gozdnih pobegih imamo kakšno elektronsko malenkost na baterije, sicer pa se vračamo h koreninam – težavnost naših zgodb in ugank je povezana z logičnim razmišljanjem, dedukcijo, avtorskimi ‘puzzle boxi’, okoljem v katerega so postavljene… in občasno s kakšno zelo unikatno ključavnico.

Za več informacij obiščite spletno stran tukaj.