Katera oranžna vina so se predstavila na Dunaju?

0
621
Festival oranžnih vin z izbrano kulinariko je navdušil Dunajčane

Festival oranžnih vin z izbrano kulinariko je navdušil Dunajčane

Po dveh letih premora je v ponedeljek 24. oktobra v organizaciji društva Vinadria iz Izole in v sodelovanju s Slovensko turistično organizacijo v prostorih muzejske četrti MuseumsQuartier na Dunaju potekal že 9. Festival oranžnih vin. 

Letos se je na festivalu predstavilo 85 vinarjev pretežno iz Slovenije, pa tudi Hrvaške, Italije, Avstrije, Romunije in Moldavije z 250 vrstami oranžnega vina in regionalnimi kulinaričnimi specialitetami, od tega več kot polovica slovenskih vinarjev in slovenskih ponudnikov regionalne kulinarike.

Poleg vinske in kulinarične predstavitve, pa so se na festivalu predstavile tudi slovenske vinske regije oziroma destinacije, ki so v okviru festivala nudile turistične informacije. Tako so se s svojo turistično ponudbo predstavila Goriška Brda, Zavod za turizem TRG Vipava z Vipavsko dolino, Slovenska Istra in Maribor s Staro trto. Ostale Slovenske destinacije pa je z obširnim naborom katalogov zastopal predstavitveni prostor Slovenske turistične organizacije.

Na povabilo predstavništva Slovenske turistične organizacije na Dunaju so se dogodka udeležili tako avstrijski novinarji, kakor tudi predstavnike TA/TO specializirani za gastronomski turizem.

Po ocenah organizatorjev se je letos festivala udeležilo več kot 700 obiskovalcev. Dogodek je pomemben tako z vidika promocije slovenskih oranžnih vin in trajnostno naravnane ponudbe, iskanja novih poslovnih stikov, kot tudi z vidika splošne promocije Slovenskega turizma na avstrijskem trgu.

Vir: Predstavništvo STO v Avstriji

Foto: Matia Šcukovt