Top 10 hotelov na slovenski obali

0
1952
Hotel Kempinski

Slovenska obala, morje, hoteli

Neskončne modrine Jadranskega morja, slikovite obmorske vasi in bogata zgodovina – to je slovenska obala, biser na zemljevidu Evrope. Z le 46 kilometri obale, Slovenija morda ne izstopa po velikosti, a zagotovo po svoji edinstvenosti.

Na jugozahodu države se razteza obala, ki jo obiskovalci odkrivajo kot oazo miru, lepote in kulturnega bogastva. Portorož, znan po svojih termalnih vrelcih, prestižnih hotelih in slikovitem mestnem jedru, privablja obiskovalce v vseh letnih časih. Mesto Piran, ki slovi po svoji beneški arhitekturi in ozkih tlakovanih ulicah, je prava paša za oči ljubiteljev zgodovine in kulture. Če se odpravite še nekoliko južneje, boste naleteli na slikovite vasice, kot sta Izola in Koper, kjer se tradicionalno ribištvo prepleta z modernim življenjem ob morju.

Slovenska obala ponuja tudi številne možnosti za aktivnosti na prostem. Sprehodite se po obalnih poteh, uživajte v sončenju na peščenih plažah ali pa se podajte na pustolovščino z jadranjem, kolesarjenjem ali potapljanjem. Bogata kulinarika obale vas bo navdušila s svežimi morskimi sadeži, lokalnimi oljčnimi olji in vrhunskimi vini iz bližnjih vinogradov. Številne restavracije in konobe vam bodo postregle z okusi, ki vas bodo popeljali na nepozabno kulinarično popotovanje.

Slovenska obala je destinacija, ki vas bo prevzela s svojo lepoto, gostoljubjem in raznolikostjo. Ne glede na to, ali iščete sprostitev na plaži, kulturo ali aktivne počitnice, vam bo slovenska obala zagotovo nudila nepozabno doživetje.

Najboljši hoteli na slovenski obali

Hotel Kempinski Palace Portorož: Prestižen hotel s petimi zvezdicami, ki ponuja razkošno bivanje ob obali. Ima spa center, bazene in restavracije s pogledom na morje.

Grand Hotel Bernardin: Velik hotel z razgledom na morje v Portorožu, ki ponuja udobne sobe, wellness center, zunanje bazene in restavracije.

Hotel Slovenija: Moderen hotel v Portorožu s široko paleto wellness storitev, notranjim in zunanjim bazenom ter odlično lego ob morju.

Hotel Apollo: Prijeten hotel v Portorožu, ki ponuja udobne sobe, wellness center, restavracijo in igralnico.

Remisens Premium Hotel Metropol: Elegantni hotel v Portorožu, ki ponuja razkošne sobe, wellness storitve, notranje in zunanje bazene ter restavracije.

Hotel Histrion: Hotel ob obali v Portorožu s pogledom na morje, ki ponuja udobne sobe, wellness center, notranji bazen, restavracijo in igralnico.

Hotel Marita: Družinam prijazen hotel v Strunjanu, ki ponuja udobne sobe, bazene, restavracijo in bližino naravnega rezervata Strunjanske soline.

Hotel Piran: Čudovit hotel v Piranu z odlično lokacijo ob morju, ki ponuja udobne sobe, restavracije s pogledom na morje in teraso.

Hotel Marko: Prijeten družinski hotel v Izoli, ki ponuja udobne sobe, restavracijo s tradicionalno slovensko hrano in bližino plaže.

Hotel Marita Grand Hotel Bernardin: Velik hotel v Portorožu, ki ponuja udobne sobe, wellness center, notranje in zunanje bazene ter restavracijo.

Vsak od teh hotelov ponuja svoje edinstvene prednosti in udobje, tako da je izbira odvisna od vaših preferenc in potreb.

Slovenci imajo le 46,6 km jadranske obale, tako da se morajo potruditi, da resnično izkoristijo vsak centimeter. Rezultat je obala, ob kateri je razpršenih več pomembnih mest, pri čemer ima vsako edinstven značaj, prednosti in slabosti. V poetično poimenovanem Portorožu domuje ena največjih in sodobnih marin na Jadranu, mesto pa velja za nedvomnega kralja obalnega turizma Slovenije.

Lakes slovenia jezera slovenija

Kljub temu, da nima beneškega starega dela mesta, ki jih najdemo drugod po obali, se tam nahajajo številni hoteli, restavracije, konferenčni centri, zdravilišča in igralnice, tako, da je priljubljena destinacija tako med tujimi turisti kot tudi Slovenci, predstavlja pa tudi odlično izhodišče za enodnevne izlete ter ekskurzije po okolici. Portorož je turistična destinacija že od 13. stoletja, ko je postal priljubljen kot zdravilišče, konec 19. stoletja pa je postal bolje poznan po zdravilnih učinkih svojega blata in kopeli v slani vodi. Ta ugled ima še danes, saj se v mestu trenutno nahaja kar šest različnih zdravilišč in letovišč. Portorož poleg zdravilišč gosti še različne nacionalne in mednarodne konference, razstave, sejme in festivale (PortoRose – Rose & Rosé Festival, Poletje v Portorožu in Festival penine), ki mu omogočajo, da čez celo leto ohranja živahno vzdušje.