Kam za valentinovo? Grad Strmol

0
1848

Čudovit in miren okoliš, bogata ponudba, luksuzna nastanitev in dan poln ljubezni. Vse, kar potrebujete, da preživite popolno valentinovo.

Luksuzna nastanitev in dogodki v čudovitem srednjeveškem okolju

Grad Strmol leži ob vznožju Dvorjanskega hriba, ob cesti, ki povezuje vasi Češnjevek in Dvorje (Cerklje na Gorenjskem). Korenine gradu segajo v 13. stoletje, ko so v njem živeli vitezi Strmolski, po katerih je stavba poimenovana. To je eden od le dveh slovenskih gradov, ki se ponaša s prvotno opremo. V objemu enega najstarejših ter najlepše ohranjenih gradov v Sloveniji se razprostira čaroben butični hotel s štirimi zvezdicami. Sobe, okrašene z originalnim pohištvom iz časov predvojne dobe, ustvarjajo nepozabno bivanjsko izkušnjo, ki vas popelje v romantično preteklost lastnika gradu.
S svojim sofisticiranim in svetovljanskim okusom sta zadnja privatna lastnika, Rado in Ksenija Hribar, grad okrasila z bogato zbirko umetniških del in predmetov izjemne vrednosti, ki so še danes postavljeni na ogled.

Foto: Grad Strmol Facebook
Foto: Grad Strmol Facebook

Ena izmed atrakcij gradu Strmol je krokodil, ki je bil Ksenijin hišni ljubljenček, dokler je ni med kopeljo nekoč ugriznil in tako nagačen pristal v salonski vitrini. Danes krokodil stoji ob vhodu in prijazno pozdravlja obiskovalce gradu. Zaradi izjemnih kulturnih, umetniških, arhitekturnih, zgodovinskih in pokrajinskih značilnosti so grad leta 2004 razglasili za narodno pomemben kulturni spomenik. Med letoma 2010 in 2012 je bil ljubeče in natančno prenovljen, danes pa deluje kot edinstven in nepozaben hotel, ki je odprt za javnost. Grad je priljubljena atrakcija, v kateri obiskovalci preživijo uro ali dve, prav tako pa je na voljo kot luksuzna lokacija za pomembne poslovne sestanke, romantične poroke in druge izredno posebne dogodke, kot so gala večerje, pokušine vina in drugi kulturni dogodki čez leto.

ZA VALENTINOVO ŠE POSEBEJ ROMANTIČEN KRAJ

Njegova izjemna in skrbno obnovljena notranjost ter mirna okolica ustvarjata pravljično vzdušje, ki je idealno za zaljubljene pare.

Foto: Grad Strmol Facebook

Grad Strmol ima še več, kar lahko popestri izkušnjo ob obisku, še posebej za Valentinovo:

  1. Romantični sprehodi v okolici: Okolica gradu Strmol je pravljična, z zelenimi travniki, gozdovi in urejenimi vrtovi. Par lahko uživa v romantičnih sprehodih po okolici gradu in občuduje čudovito naravo ter arhitekturne detajle. Po sprehodu pa se ustavite še v prijetni kavarni in si privoščite domače sladice in slastne tople napitke.

  1. Wellness doživetje: Možnost obiska wellness centra ali jacuzzija v gradu, ki bo še dodatno pripomoglo k sprostitvi in romantiki.

  1. Posebna Valentinova presenečenja: Hotel v gradu Strmol ob Valentinovem pogosto ponuja posebna paketna doživetja, ki vključujejo romantiko, kot so penine, čokoladne praline, cvetje v sobi, sprostitvene masaže ali celo organizirane večerje ob svečah.

  1. Aktivnosti v naravi: Če sta zaljubljenca ljubitelja aktivnosti na prostem, lahko izkoristita bližnje možnosti za pohodništvo ali kolesarjenje v naravnem okolju okoli gradu.

  1. Kulturne dejavnosti: Morda je v času obiska na voljo kakšen kulturni dogodek ali predstava v gradu, ki bi lahko še dodatno obogatila vašo izkušnjo.
    Na voljo so tudi vodeni ogledi, kjer lahko izveste več o fascinantni 700-letni zgodovini gradu Strmol, njegovih preteklih lastnikih in dogodkih.

Pri načrtovanju obiska Gradu Strmol ob Valentinovem je dobro preveriti njihove ponudbe in možnosti, ki so na voljo za pare, da bi si zagotovili čim bolj nepozabno doživetje v romantičnem okolju gradu.

Foto: Grad Strmol Facebook
Foto: Grad Strmol Facebook

+386 (0)4 575 37 10, [email protected], www.grad-strmol.com, Vodeni ogledi so na voljo po predhodnem dogovoru.