Skriti dragulj slovenskega kamnoseštva

0
82

Ste že slišali za potencial legendarnega jezerskega lehnjaka, naravnega kamna, ki ga najdemo le v Sloveniji, natančneje na Jezerskem? Gre za izjemno redek in omejen material, ki navdušuje z vrhunsko estetiko in kakovostjo. Lehnjak je kamen, ki je že na prvi pogled drugačen in edinstven, vendar zelo kvaliteten in trajen kamen.

»Lehnjak iz Jezerskega se tradicionalno uporablja za fasade, izdelavo portalov ter okrasnih elementov v notranjosti in zunaj objektov. V osemdesetih in devetdesetih letih prejšnjega stoletja je bil zelo cenjen tudi v tujini, kjer še danes krasi številne objekte. V Sloveniji je lehnjak prisoten na številnih pomembnih objektih, kot so Plečnikove arkade v Kranju, Nebotičnik v Kranju, Cerkev v Poljanah nad Škofjo Loko, medtem ko izstopata njegova uporaba na fasadi hotela v St. Moritzu in vodnjaku v Berlinu. « je povedal Sandi Čeferin, skrbnik ključnih strank v podjetju Marmor Hotavlje.

V podjetju Marmor Hotavlje sodelujejo s številnimi arhitekti in oblikovalci, ki cenijo edinstvenost naravnega kamna, s katerim lahko oplemenitijo svoje projekte s čudovitim in trajnostnim materialom. »Z jezerskim lehnjakom so že nastali številni arhitekturni in oblikovalski biseri, ki so tako dobili pridih večnosti. Četudi gre le za kozmetične popravke ob prenovah starih zgradb, objekt dobi popolnoma nove razsežnosti in močno sporočilo,« dodaja Čeferin.

Marmor Hotavlje >