Citypark praznuje 19. rojstni dan, nadaljujejo z novimi projekti, investicijami in doživetji

0
427

Največje nakupovalno središče v Sloveniji Citypark letos praznuje 19. rojstni dan. »Vsa leta nenehno vlagamo, se širimo in gradimo. Zelo sem ponosen na našo celotno zgodbo. Tudi v času epidemije smo nadaljevali z investicijami z namenom, da bi nakupovalno središče za stranke naredili še bolj privlačno in tudi varno. Namreč na prvo mesto vseskozi postavljamo varnost naših obiskovalcev in zaposlenih. Vedno skrbimo za nadpovprečno visoke higienske standarde,« je poudaril Andrej Ropret, center manager Citypark-a.

Zdaj so v nakupovalnem središču odprte prav vse trgovine, večina gostinskih lokalov pa omogoča osebni prevzem hrane in pijače. Dogodki v času epidemije niso mogoči, vseeno pa v Cityparku obiskovalcem pripravljajo posebna doživetja, s katerimi jim na varen način polepšajo trenutke med obiskom središča. »Nismo se ustavili, daleč od tega. Pogumno smo korakali naprej in premagali vse ovire. Z optimizmom zremo v prihodnost,« je dodal Ropret.

Novi projekti in investicije v Cityparku kažejo pot nadaljnjega razvoja nakupovalnega središča. Med drugim so oz. bodo izvedli:

  • po prenovi imajo sedaj v nakupovalnem središču najmodernejši sistem hlajenja, ki je zelo učinkovit, poraba energije je manjša, manj je tudi izpustov ogljikovega dioksida in s tem manj onesnaževanja oz. obremenjevanje okolja,
  • v nakupovalno središče bodo postavili sodobne in elegantne klopi za sedenje,
  • za obiskovalce se bo ravno v naslednjih dneh odprla nova, moderna, varna kolesarnica, ki bo pokrita. Kolesa tako ne bodo izpostavljena dežju in soncu, prostor pa bo pod videonadzorom,
  • prav tako bodo prenovili in nagradili nadzorni sistem centra.Računalniško krmiljenje bo omogočalo stalen pregled nad delovanjem tehničnih naprav v centru. Gre za zelo učinkovit in varčen sistem, saj prispeva k 5 do 10 odstotkov manjši porabi energentov, kot npr. elektrika in voda,
  • prenovili bodo tudi požarni sistem, ki bo omogočal še večjo požarno varnost.

CITYPARK – Polepša dan

Nakupovalno središče Citypark upravlja podjetje SES Spar European Shopping Centers. Citypark, ki letos praznuje 19. rojstni dan, je z več kot 120 trgovinami in lokali največje nakupovalno središče v Sloveniji. Ponuja najprestižnejše blagovne znamke, zagotavlja najvišjo kakovost storitev in postavlja modne trende. V letu 2019 ga je obiskalo več kot 9 milijonov ljudi, zanje so pripravili približno 250 dogodkov. Citypark je eno od petih nakupovalnih središč, ki jih v Sloveniji upravlja družba SES Center Management.

SES Spar European Shopping Centers je razvijalec, graditelj in upravljalec nakupovalnih središč v šestih državah. Trenutno podjetje upravlja 30 nakupovalnih središč v centralni, južni in vzhodni Evropi ter nakupovalno ulico na Dunaju. V letu 2020 so bila vsa nakupovalna središča odprta ves čas, vendar je morala večina trgovin zaradi državnih ukrepov ostati zaprta več tednov oziroma mesecev. SES je v zvezi s pandemijo covid-19 uvedel hitre komunikativne in tehnično inovativne ukrepe. Prav ti so omogočili varno obratovanje nakupovalnih središč in dober obisk. V letu 2020 so najemniki na lokacijah SES ustvarili 2,45 milijarde evrov bruto prodaje. Podjetje SES je v Avstriji in Sloveniji vodilno na trgu v poslovnem segmentu velikih nakupovalnih središč. SES je del skupine SPAR Austria.

Več informacij na www.citypark.si in www.ses-european.com.