2024 Prodajno-marketinški trend #3:

0
102

EMPATIJA, ODNOSI IN LJUDJE

Empatija, odnosi in ljudje (človeški obraz) postajajo ključni elementi sodobnega poslovanja.  Podjetja, ki vlagajo v te aspekte, ne le izboljšujejo odnose s strankami in zaposlenimi, temveč tudi krepijo svoj ugled in trajnostno rastejo.

BIZNIS DELAMO LJUDJE

Nekoč se je pričakovalo, da bodo podjetja komunicirala resno in formalno, po določenih “regelcih”. Ne glede na to ali poslujete s podjetji ali fizičnimi kupci – za nazivi stojijo LJUDJE. Ljudje, ki si danes želijo sproščene, naravne in transparentne komunikacije, seveda pa še vedno profesionalne. Kljub temu, da gre za poslovne odnose, se lahko s poslovnimi partnerji, vzpostavi določena mera osebne povezanosti. Osnove so zaupanje, vzajemno spoštovanje in podpora. S prepoznavanjem in poudarjanjem človeških vrednot ter zgodb za njimi, podjetja vzpostavljajo bolj pristne povezave s strankami in gradijo dolgoročne ODNOSE.

Ključna za uspešne medčloveške odnose tudi v poslovnem svetu postaja EMPATIJA

Sposobnost razumevanja in sočustvovanja z občutki drugih, tako v odnosih s strankami kot tudi znotraj organizacije med zaposlenimi. Sposobnost postavljanja v čevlje drugega posameznika pripomore k boljši komunikaciji, reševanju konfliktov in ustvarjanju pozitivnega delovnega okolja. 

V sklopu trenda, vam ponujamo 5 NASVETOV za še boljše odnose z vašimi strankami: 

1.Pokažite, da vam je mar – bodite v stiku.
2.Pokažite, da ste pripravljeni narediti korak več
(a se pri temu ne pustite izkoriščati). 
3.Zavedajte se, da je »NE« sestavni del posla in ne ubijalec odnosov 
(5x ne, je lahko 6-ič ja). 
4.Zapomnite si majhne podrobnosti o strankah – tako pokažete, da res poslušate in imate interes za ljudi, ne samo za pridobivanje posla.
5.Ne obljubljajte preveč in dostavite kar ste obljubili, bodite SDT – sistematični, dosledni in transparentni.