The Times uvršča Ljubljano med najbolj priljubljene jesenske destinacije

0
491
Ljubljana - autumn

Ljubljana, glavno mesto Slovenije, je po mnenju časopisa The Times visoko na seznamu najboljših destinacij za jesenski oddih, uvrščena kar na 4. mesto. Članek opisuje mesto kot čudovito kombinacijo urbanskega šarma in osupljive naravne lepote.

Avtorica članka, Lucy Thackray, izpostavlja slikovite obrežje reke Ljubljanice, ki se v jesenskem času obarva v zlate in rdečkaste odtenke, ter ustvarja čudovito kuliso za sproščene sprehode. Prav tako omenja ikonični Ljubljanski grad, čarobne mostove in čudovite cerkve, ki kar vabijo k fotografiranju.

Poleg tega priporoča enodnevne izlete na Bled in Bohinj ter izpostavlja Hotel Cubo kot odlično izbiro namestitve, saj se nahaja v središču mesta.

16. junija 2023 je bil na predplačniški platformi Amazon Prime premierno prikazan del oddaje The Grand Tour z naslovom Eurocrash. V tej epizodi so Jeremy Clarkson, James May in Richard Hammond odšli na vznemirljivo potovanje od Gdanska v Poljski, skozi Slovaško, Madžarsko in vse do Slovenije.

Med najbolj nepozabnimi trenutki v Sloveniji sta vožnja po Planici po skakalnici ter obisk snežnega stadiona pod Pohorjem. Seveda so se ustavili tudi na Blejskem jezeru.

Serija je izjemno priljubljena, saj voditelji s svojim humorjem ustvarjajo zabavne vložke in poskrbijo za dozo adrenalina. Oddaja ima zvesto bazo oboževalcev, na YouTube kanalu pa beleži več kot 760 milijonov ogledov.