Kickstarter kampanja za novo knjigo “Brötzmann, V mojem fokusu”

0
75

Glasba je nekaj, kar resnično definira delo Žige Koritnika. Njegova fotografija izraža globoko strast do izvajalcev in spoštovanje do celotne glasbene scene. Glasbenike fotografira že od leta 1986, kar pomeni, da jim sledi že skoraj 40 let. S knjigo “Brötzmann, V mojem fokusu”, ki je 23. maja 2024 začela zbirati sredstva na Kickstarterju, bo Koritnik predstavil najboljše trenutke, ujete na koncertih Petra Brötzmanna, pionirja evropskega free-jazza. Fotografije so bile posnete med leti 1994 in 2019.

Koritnik je imel že več kot 66 samostojnih in 40 skupinskih fotografskih razstav po vsem svetu, kot uradni fotograf delal na več glasbenih festivalih in posnel več kot 150 portretov glasbenikov. Analogna in digitalna fotografija sta orodji, s katerima ustvarja nesmrtne podobe, ki spregovorijo tudi tistim, ki niso del glasbenega sveta.

“Things have changed, I don’t know which cameras Žiga is using nowadays but one thing stayed the
same over the decades from Stieglitz to now:
EYE-LENS-OBJECT-LIGHT
And that’s what it is about – you have to SEE it, that’s the master-job and Žiga is made for it.”

Peter Brötzmann

V knjigi bo na 152 straneh 99 črno-belih fotografij (z eno izjemo), posnetih na 13 festivalih in lokacijah v Evropi in ZDA. Knjigo je oblikovala Nina Šturm, izdala pa jo bo Društvo PEGA.

Oglejte si profil na Kickstarterju

Vabim vas, da si ogledate profil na Kickstarterju, kjer je projekt že podrobneje predstavljen. Tam se lahko naročite na opomnik, ki vas bo opozoril na začetek akcije, ki bo 23. maja 2024. Predgovor h knjigi je prispeval Peter Brötzmann, ostale tekste pa so prispevali Paal Nilssen – Love, John Corbett, Heather Leigh in Mats Gustafsson. Za knjigo sta Joe McPhee in Steve Dalachinsky prispevala vsak po eno pesem.

Kliknite TUKAJ za Kickstarter profil.

Kliknite TUKAJ za spletno stran Žige Koritnika.