Otvoritev najvišjega stolpa in stavbe v Sloveniji

0
89

Slovenija bo dobila najvišji mestni stolp in najvišjo stavbo. Razgledni stolp Kristal meri v višino 106 metrov. Po dveh letih gradnje ga bodo za javnost odprli v četrtek, 23. maja, ob 17. uri.

Novinarsko srečanje bo dan prej, in sicer v sredo, 22. maja, ob 11. uri v pritličju Razglednega stolpa Kristal, ko bo tudi prvi ogled te nove turistične atrakcije.

Podrobnosti stolpa bo predstavil župan občine Rogaška Slatina mag. Branko Kidrič. Projekt bo letno v proračun prinašal prihodke občine in turističnih namestitev. Na njem so bodo dogajale številne aktivnosti in digitalne vsebine. Pomenil bo novo turistično atrakcijo Rogaške Slatine in bo pomagal pri povečanju števila gostov v tej turistični destinaciji.

Edinstvena turistična atrakcija

V Sloveniji je to projekt, ki bo povezoval razgledišče z dodatno ponudbo, druženjem, izvajanjem aktivnosti in digitalizacijo vsebin.

Razgledni stolp Kristal bo edinstven turistični objekt v Sloveniji, saj bo omogočal razgledne užitke z izjemne višine. Strešna terasa bo nameščena na 106 metrih, kar je približno dvakrat višje od najvišjega razglednega stolpa, ki je bil doslej zgrajen v Sloveniji.

Stolp bo opremljen z dvigalom, ki bo sprejelo 22 oseb, ter zasilnim stopniščem s 540 stopnicami. V pritličju bodo na voljo vstopnice in spominki, medtem ko bo v prvem nadstropju kavarna.