Michelin je objavil video zgodbo s kuharskim mojstrom Filipom Matjažem

0
814

Kulinarični vodnik Michelin s serijo videov svetovni javnosti predstavlja slovensko kulinarično tradicijo, ki črpa iz zakladov neokrnjene narave, ter trajnostna prizadevanja, ki jih naši kuharski mojstri in njihove ekipe upoštevajo pri svojem delu. Prvi video je Michelinova ekipa posnela s kuharskim mojstrom Filipom Matjažem iz portoroškega COB-a, ki se od letošnjega leta ponaša z Michelinovo zvezdico.

Iz restavracije COB, ki leži tik nad Portorožem in sprejme 36 gostov, se ponuja lep pogled na Piranski zaliv. Kadar zapiha, zadiši po soli.

Kot izhaja iz imena COB (Cooking Outside the Box), je koncept restavracije kuhanje izven okvirjev. Gre za sodobno »fine dining« restavracijo, kjer gosta čaka nepričakovano in neznano kulinarično doživetje, s poudarkom na istrskih avtohtonih okusih. Gost spoznava slovensko kulinariko na zabaven, nepričakovan in interaktiven ter do sedaj v Sloveniji neraziskan način.

Zasluga, da je Portorož dobil doživljajsko restavracijo, gre mlademu, nasmejanemu chefu Filipu Matjažu. Gostinstvo mu ni tuje, saj izhaja iz znane gostinske družine Matjaž, ki je vodila gostilno in hotel Tomi. COB se ponaša z Michelinovo zvezdico ter znakom Slovenia Green Cuisine ter tremi kapami po Gault&Millau Slovenija 2022, Filip pa je bil tudi izbran za chefa prihodnosti. Brat Patrik, sommelier, pa bdi nad vinsko karto.

Snemalna ekipa Michelinovega vodnika je v oktobru obiskala Slovenijo in posnela tri videe s kuharskimi mojstri. Ostala dva videa, enega z Meto Repovž iz Gostilne Repovž in drugega z Igorjem Jagodicem iz Strelca. Videa bosta objavljena v letu 2023.

Kaj prinaša MICHELIN GUIDE SLOVENIA 2022?

Michelinovi inšpektorji so v tretjo izdajo Michelinovega vodnika za Slovenijo uvrstili 58  restavracij.

Oglejte si priporočila na Michelin guide Slovenia 2022.

michelin slo 22

Vir Slovenia.info