Vinski univerzum

0
811
Vinski univerzum

21. december 2022, Best Western Premier Hotel Slon v Ljubljani, od 16 do 21 ure!

Za dvig kulture uživanja vin

Vinski univerzum je več kot samo vinski festival za mlade. Skozi leta se je izoblikoval v gibanje, okrog katerega se zbirajo mladi ljubitelji vina in vinarji. Vsem je skupna ljubezen do vina in želja po spoznavanju vinske kulture ter promociji slovenskih vin

Zakaj Vinski univerzum?

Hi there! ― Naj se na kratko predstavimo

Iniciativna skupina mladih ljubiteljev vina in vinarjev pripravljamo že 6. izobraževalno promocijsko prireditev, na kateri boste mladi vinarji iz vseh vinorodnih okolišev Slovenije in sosednjih držav, študentom, mladim podjetnikom in ostalim mladim predstavili odlična slovenska in tuja vina in jih navduševali nad kulturo uživanja vina.

Letos se po dveh dolgih letih premora ponovno vračamo v hotel Slon v Ljubljani, kjer že vsi nestrpno čakamo na ponovno druženje z  vami!

Projekt  je izobraževalne narave. Njegov namen ni promocija uživanja alkohola, ampak izobraževanje in promocija pridelovanja vin ter poslovnega razmišljanja med mladimi perspektivnimi vinarji.

Mladi za mlade

Festival Vinski univerzum je bil zasnovan z idejo, da povežemo mlade vinarje z mladimi ljubitelji vina (in obratno) in naredimo največji vinski festival za mlade v Sloveniji. Že pri prvi izvedbi festivala smo videli, da med mladimi obstaja veliko zanimanje za takšne dogodke. Prvi festival v Hotelu Union je obiskalo več kot 1000 mladih in imelo priložnost spoznati več kot 100 slovenskih in tujih mladih vinarjev.

Festival je v zadnjih letih spletel še eno uspešno zgodbo. V sodelovanju z Lidl Slovenija zadnja leta organiziramo tudi natečaj Mladi vinar Slovenije. Natečaj predstavlja enkratno priložnost in izkušnjo za mlade vinarje, da se preizkusijo v konkurenci s svojimi bodočimi kolegi, s katerimi bodo v prihodnosti nadaljevali slovensko vinarsko tradicijo.