Loading dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

45. Piranski glasbeni večeri: Pihalni kvintet Kalamos

Podrobnosti

Datum:
27 julija, 2023
Ura:
9:00 pop
Kategoriji Dogodek:
,

Prizorišče

Minoritski samostan Piran
Piran,Slovenia

Organizator

Pihalni kvintet Kalamos sestavlja pet vrhunskih mednarodno uveljavljenih glasbenikov, ki so pred natanko dvajsetimi leti prvič zaigrali skupaj ravno v Piranu kot udeleženci mojstrskih tečajev. Sestavljajo ga domačinka, flavtistka Anamarija Tomac Krečič, solo pikolistka simfoničnega orkestra RTV Slovenija, Cristina Monticoli, dolgoletna solo oboistka Malmö Symphony Orchestra, ki trenutno deluje kot prva oboistka Simfoničnega orkestra RTV Slovenija, Marco Masini, solo klarinetist orkestra Teatra Verdi v Trstu, fagotist Matteo Rivi, prav tako solist tržaškega orkestra in Guglielmo Pellarin, solo hornist slovitega orkestra Santa Cecilia iz Rima.

Kvintet je bil leta 2004 absolutni zmagovalec tekmovanja “X concorso per fiati Città di Grosseto”. Temu so sledili številni koncerti širom Italije in turneja v okviru evropskega projekta “Nei suoni dei Luoghi”, ki je obsegala osem koncertov po državah vzhodne Evrope. Nacionalna italijanska agencija CIDIM jih je povabila k sodelovanju pri projektu “Opera Bestiale”, s katerim so od oktobra 2005 do aprila 2006 sodelovali na več kot tridesetih koncertih.

Ker jih je življenjska in glasbena pot peljala na različne konce Evrope, so za nekaj let prekinili delovanje. Nocojšnji koncert bo prvi po nekajletnem premoru.

0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop