Ponovno odprtje Tehniškega muzeja Slovenije

0
394

Tehniški muzej Slovenije ponovno odpira svoja vrata radovednim obiskovalcem. Vabijo vas, da si pridete ogledati njihove zanimiv muzejske zbirke.

Muzej je trenutno odprt od torka do nedelje od 9.00 do 17.00.

Vstop v razstavne prostore je možen le za posameznike, družine in manjše skupine (do 3 osebe oz. v skladu z veljavnimi splošnimi določili). Prosimo, da preverite zasedenost muzejskih kapacitet na 031 583 461 ali [email protected].

Obiskovalci, ki bodo najavili svoj obisk, bodo imeli prednost.

V Muzej pošte in telekomunikacij v Polhovem Gradcu vas bomo povabili takoj, ko bomo lahko zagotovili vašo in našo varnost ter primerno priredili muzejske prostore.

Zvok in slika Ljubljane v času koronavirusa

Sodelavca muzeja sta v Ljubljani dokumentirala spremenjeno zvočno krajino mesta v času koronavirusa. Nastali so zvočni in video posnetki izbranih lokacij v mestu (Tržaška cesta, Slovenska cesta, Čopova ulica, Železniška in Avtobusna postaja, Stari trg), kjer ponavadi prevladuje hrup prometa in vrvež ljudi. Snemanje se bo ponovilo na istih lokacijah, ko se bo življenje vrnilo v stare tirnice. Razlika bo zagotovo očitna, tako v zvoku kot v sliki. Preberi več…

Napovedujemo razstavo o svetlobi

Po zelo odmevni razstavi “Skoraj vse o zvoku” smo se odločili, da se lotimo še svetlobe, ki je za ljudi še precej pomembnejša od zvoka, saj največ informacij iz okolice prejemamo ravno z njenim posredovanjem. Kot novost bomo del razstave posvetili tudi raznovrstnim svetlobnim pojavom, ki jih vsakodnevno srečujemo v naravi in jim pogosto ne posvečamo pozornosti ali pa jih sploh ne opazimo. Prvi tak pojav je modra barva nebaPreberi več…