Grand Plaza Ljubljani – novi petzvezdični hotel in kongresni center

0
650

Te dni je odprl vrata nov največji ljubljanski hotel, to je petzvezdični hotel in kongresni center Grand Plaza, ki ponuja 354 sob in deset konferenčnih dvoran, ki sprejmejo do tisoč udeležencev. S tem se je ponudba hotelskih sob v Ljubljani povečala za desetino.

Nov prestižni hotel in kongresni center Grand Plaza s petimi zvezdicami je največji hotel v prestolnici. Hotel s 354 sobami je zrasel na Bavarskem dvoru, kot del arhitekturnega projekta severnih vrat Ljubljane. Lastnik je družba Zlatarna Celje, ki je v lasti družine Albreht. Opremila ga je družba Alples iz Železnikov.

81 metrov visoka stolpnica s 22 nadstropji ima kar 354 sob in apartmajev. Poleg standardnih storitev vam v hotelu ponujajo tudi fitnes, bazen, zasebno parkirišče, bar ter vrt. 

Hotel sicer še ne sprejema rezervacije na svoji spletni strani, mogoča pa je rezervacija na spletnem portalu Booking.com. Hotelske sobe od tretjega do 22. nadstropja so različnih tipov in velikosti. In takšne so tudi cene. Prenočitev namreč stane od okoli 200 do več kot 500 evrov, odvisno od zasedenosti hotela in tipa sobe.

Deset različno velikih konferenčnih dvoran je v drugem nadstropju, največja ima 450 sedežev.

Z odprtjem hotela in kongresnega centra Grand Plaza je Ljubljana dobila tretji hotel s petimi zvezdicami, prva dva sta bila neposredni sosed, hotel InterContinental, ter butični hotel Zlata ladjica. S tem se je ponudba hotelskih sob v Ljubljani povečala za desetino.