Ana Roš Stojan pripravlja dobrodelno večerjo z izjemnim menijem, izhodiščna cena 520 EUR

0
392


Ana Roš Stojan, priznana kulinarična mojstrica, skupaj s sodelavci iz restavracij Hiša Franko, Bistro Ana in Slon ter Pekarna Ana, organizira dobrodelno večerjo kot odziv na posledice nedavnih poplav. Cilj dogodka je zbrati sredstva za pomoč prizadetim.

Z ekskluzivno dražbo vstopnic za to večerjo, izklicna cena je 520 EUR, želijo zbrati sredstva za pomoč tistim, ki so jih prizadele naravne katastrofe. Večerja bo potekala 4. septembra v Bistroju Ana in Slon v Ljubljani.

Ana Roš Stojan je izrazila svoje motive za to dejanje: “Naša odločitev, da se združimo, izhaja iz globokih občutkov sočutja do vseh, ki jih je prizadela poplava v Sloveniji. Med prizadetimi so tudi posamezniki, ki jih poznamo – naši prijatelji in sodelavci.”

Celoten izkupiček od prodaje vstopnic bo neposredno usmerjen preko posebnega dobrodelnega sklada, ki sta ga Ana Roš Stojan in njen soprog Urban Stojan Roš ustanovila ob svoji poroki pri Karitasu. Sredstva bodo namenjena pomoči družini, ki je zaradi posledic naravne katastrofe izgubila vse.

Ekipa, ki jo vodi Ana Roš, poudarja, da je ta dogodek začetek trajnejšega prizadevanja. “Naša podpora se ne bo končala s to večerjo. Družino, ki ji želimo pomagati, bomo spremljali in podpirali tudi v prihodnosti. Skupaj se bomo trudili, da si bodo lahko znova ustvarili vsaj temeljno dostojno življenje,” je povedala Ana Roš Stojan.

Na večerji se bo Ani pridružila tudi Martina Breznik, kuharska mojstrica iz Hiše Raduha v Lučah. Pri pripravi dobrodelne večerje bodo sodelovali tudi nekdanji člani ekipe Hiše Franko, med njimi sommelier Alen Audič in slaščičarka Maša Salopek.

Cena za udeležbo na večerji je 520 evrov na osebo, kar vključuje izbrano vinsko ali brezalkoholno spremljavo. Zaradi omejenega števila mest se priporoča, da se zainteresirani čim prej vključijo v dražbo za vstopnice. Tistim, ki se ne morejo udeležiti večerje, a želijo pomagati, pa je na voljo tudi možnost neposredne donacije preko Karitasa, več informacij je na voljo na spletni strani https://www.hisafranko.com/.

Ekipa Hiše Franko se je odločila tudi za dodatno finančno podporo. Del dobička od prodaje kosil v Kobaridu do konca oktobra bo namenjen istemu dobrodelnemu skladu.