Iniciativo #ŽURAMDOMA ta petek prevzema eden prvih slovenskih house didžejev

0
604

Po mesecu dni (samo)izolacije Kurzschluss vstopa v četrti teden iniciative #ŽURAMDOMA, s katero v slovenske domove vsak petek prinaša varno glasbeno druženje na daljavo. 10. aprila se bo z disko ritmi na Facebook stran Kurzschluss v živo priklopil pionir slovenske plesno- elektronske scene Jaka Gornik – DJ Shark.

Če je prejšnji petek iz dnevne sobe Damirja Hoffmana odmevalo v techno ritmih, pa prihajajoči petek gumbe za mešalko obrača Jaka Gornik, sicer tretjina glasbene etikete Sharkastique Tunes, ki je lani v Kurzschlussu zaključila večer z mega zvezdo Erickom Morillom. Ker dolgoletni prijatelji, ki si običajno delijo oder, niso člani istega gospodinjstva, bo njihove barve tokrat zastopal Jaka Gornik, aka DJ Shark, pionir slovenske plesno-elektronske scene in eden njenih glavnih motorjev. V 90. letih je zagnal prvi slovenski klubski mesečnik Invader, kot eden prvih slovenskih house didžejev je izdal veliko ploščo, med hišniki pa še vedno drži rekord v številu uradno objavljenih DJ-miksov. Skupaj z didžejem Jako in Sylvainom tvorijo ekipo Sharkastique Tunes, ki je od svojih začetkov leta 2000, zrasla v prav posebno klubsko zgodbo.

Cilj je jasen – promovirati slovenski zvok

Sharkastique tunes sestavljajo tri slovenske legende legende – DJ Shark, Jaka in Sylvain. Projekt se je razvil iz čisto običajne potrebe. S pevko Mayo sem posnel ploščo Never Let It Go, ki sem jo želel izdati, a nisem uspel dobiti primerne založbe. Oglasilo se mi je sicer nekaj ameriških in angleških založb, a sem se odločili za zagon lastne, saj sem ugotovil, da je s koncentriranjem izdaj na enem mestu lažje pritegniti pozornost medijev, klubov, agentov in občinstva, se začetkov spominja DJ Shark, ki je etiketi tudi posodil ime. Ker je namen platforme Sharkastique Tunes promocija slovenske hišne produkcije, je ekipa pod tem imenom skočila še v radijske in klubske vode. Z izborom prestižnih lokacij, konceptov in gostov si je zgradila sloves vodilnih promotorjev hišnih zvokov v osrednjem delu Slovenije. S programskimi večeri v klubih in serijo zabav za izbrance so si pridobili krog zvestih obiskovalcev. Ekipa Sharkastique Tunes zvočno ostaja zvesta izročilom diska, vokalnim hišnim elementom in večnemu iskanju novih zvokov.

V petek, 10. aprila ob 20. uri ste vabljeni, da se priklopite na Facebook stran Kurzschluss in se prepustite oldies goldies setu enega prvih slovenskih house didžejev Jake Gornika aka DJ Sharka, s katerim nas bo popeljal v zlate čase diska.