Izšel je nov Gastronomski vodič 2021

0
458

Želimo vam dober tek!

Izdali smo nov Gastronomski vodnik za leto 2021, kljub temu, da so številne restavracije zaprte zaradi epidemije novega koronavirusa. Vabimo vas, da okusite in začutite Slovenijo. Od leta 2008 objavljamo na številne vodnike in spletne vsebine o Sloveniji, vendar tokrat prvič lahko ponosno pišemo o Sloveniji kot novi evropski gastronomski regiji s 6 Michelinovimi zvezdicami!

Prenesite si nov Gastronomski vodič za leto 2021, tukaj.

Z navalom angleško govorečih tujcev v Slovenijo smo se odločili, da bomo ta vodnik napisali v angleščini, da bomo več ljudem pomagali dostopati do neštetih slovenskih gastronomskih izkušenj. V Evropi ni bolj edinstvenega kraja kot Slovenija, ki sedi na stičišču velikih evropskih kuhinj iz Sredozemlja in Krasa, Panonije in Alp.

Tu je tudi dom najboljše kuharice na svetu v letu 2017 Ane Roš, pa tudi več restavracij z Michelinovimi zvezdicami in našega edinega nacionalnega izbora za najboljše slovenske restavracije The Slovenia Restaurant Awards. Preden smo začeli s podelitvijo nagrad Slovenia Restaurant Awards in naslednjim Vodnikom po gastronomiji Slovenije, smo se skupaj s številnimi drugimi trudili poiskati lokalne informacije v angleščini o dobri hrani in najboljših restavracijah. Za to smo eno leto primerjali mednarodne sisteme in se pogovarjali s kuharji, restavratorji in strokovnjaki, sčasoma pa smo pripravili tristopenjski sistem, ki ga sestavljajo strokovni odbor, Gastronomska akademija in splošna javnost. Po vsem glasovanju so bili rezultati naših prizadevanj nacionalni in regionalni zmagovalci, finalisti in peščica priporočenih restavracij.

Tega projekta ne bi mogli zaključiti brez velike podpore strokovnjakov za prehrano, navdušencev, sponzorjev in tudi medijev. Še ena velika zahvala gre izjemnim kuharjem, našemu strokovnemu odboru in izvrstni slovenski hrani. Verjamemo, da lahko ta vodnik uporabite na svoji kulinarični pustolovščini po Sloveniji.

Prenesite si nov Gastronomski vodič za leto 2021, tukaj.