Žive jaslice se vračajo v Postojnsko jamo

0
913

Pričarale jih bodo 3 izjemne vokalistke Severa Gjurin, Maja Keuc Amaya in Urška Kastelic

Po enoletnem premoru se v veličastne dvorane Postojnske jame vračajo težko pričakovane žive jaslice z najdaljšo tradicijo. Obljubljamo, da bo to najlepše doživetje tega leta.

»Da so jaslice v Postojnski jami bile razglašene za eno najlepših podob božiča na svetu, pove največ,« je prepričan Marjan Batagelj, predsednik UO Postojnska jama,srečen, da bomo goste spet lahko razveselili z edinstveno svetopisemsko zgodbo. »Časi so specifični in morda bo prav zato doživljanje še toliko intenzivnejše.« Ker želimo obiskovalcem zagotoviti varno okolje, je število vstopnic omejeno.

Božična pravljica bo tudi letos med 25. in 30. decembrom. V zgodovino pa jo bo z zlatimi črkami zapisalo 100 nastopajočih v kar 16. svetopisemskih prizorih. Ekskluziven ogled bo svoj vrhunec doživel z nastopi treh vrhunskih vokalistk, ki jih v tem trenutku prvič razkrivamo:

Severa Gjurin, Maja Keuc Amaya in Urška Kastelic 

Ker lani živih jaslic v Postojnski jami zaradi epidemije ni bilo, si jih je Severa Gjurin pričarala kar doma: »Postala sva starša in od takrat december ni več navaden mesec, ampak je poseben družinski čas sreče.« 

Severa Gjurin

Ob 150-letnici prve izvedbe Svete noči v slovenskem jeziku, bo petje najbolj priljubljene  božične pesmi še toliko bolj odgovorno dejanje. 

Maja Keuc Amaya

Maja Keuc Amaya ima na obisk Postojnske jame v dvoje zelo zanimive spomine. O tem v enem od naslednjih sporočil. Po več letih življenja v tujini in pogleda z druge strani meje pa pravi, da so »Žive jaslice v jami nekaj najlepšega in spektakularnega, kar sem pri nas v Sloveniji videla, zato sem zelo počaščena, da bom del tega!« Ekipo sodelavcev pa bo v zadnjih decembrskih dneh spremenila tudi operna pevka Urška Kastelic, ki bo tokrat »obdana z angeli in kapniki, kar bo prav posebno doživetje,« priznava.

Urška Kastelic

Žive jaslice v Postojnski jami bo tudi letos zaznamovala bogata kostumografija in video-projekcija, v izvedbi Magical Theatre Serpentes, in dogajanje vzdolž 5 kilometrov dolge turistične jamske poti. Božično pravljico pa bodo pričarale tudi tisočere praznične lučke, pred vhodom v Jamo pa vonj po medenjakih in kuhanem vinu, ogenj ter praznična okrasitev Parka.

Najpogostejših 5

Ali vstopnica za Žive jaslice vključuje tudi vožnjo z vlakcem? Seveda! Vstopnica za ogled Živih jaslic vključuje vožnjo z legendarnim jamskim vlakcem, ogled predstave in turističnega dela Postojnske jame!


Ali lahko unovčim turistični bon?
 BON21 lahko koristite za ogled vseh znamenitosti v Parku Postojnska jama kot tudi za ogled Živih jaslic v Postojnski jami.


Ali moram izpolnjevati pogoj PCT? 
Izpolnjevanje PCT-ja v trenutnih razmerah je obvezno. Še naprej bomo spremljali razmere, naša prva naloga pa je, da vsem zagotovimo varen obisk. Zato dosledno upoštevamo vse ukrepe in omejitve.


Ali moram vstopnico kupiti vnaprej (online)? 
Nakup prek spleta ni obvezen, glede na omejeno število vstopnic pa priporočen, saj si z njim zagotovite mesto. Online nakup je hitrejši in v predprodaji do 20 % ugodnejši. Vstopnica je lahko tudi lepo darilo.


Je ogled primeren tudi za otroke?
 Ogled Živih jaslic v Postojnski jami je dinamičen in zanimiv, vožnja z vlakcem upočasnjena in atraktivna. Božična pravljica je najlepše darilo tudi za otroke. 

Foto: Postojnska jama d.d. in pripisani avtorji.