HTEC Group prevzema Momentum – Najbolje Ocenjen Oblikovalski Studio v Silicijevi dolini

0
923
HTEC direktoraja aleksander cabrio cavid thomson

S tem združuje vrhunski inženirski talent z zmogljivostmi za inovacije izdelkov

18 November 2021, LjubljanaHTEC Group, globalno podjetje za svetovanje, programski inženiring in razvoj digitalnih izdelkov, ki je pred kratkim začelo zaposlovati vrhunske inženirske talente v Sloveniji, je danes objavilo prevzem Momentum Design Lab, nagrajenega oblikovalskega studia iz Silicijeve doline, ki zagotavlja rast na področju produktov za svoje stranke.

Prevzem Momentuma bo dodatno okrepil zmožnosti dizajna produktov HTEC Group ter omogočil njenim sedanjim in bodočim zaposlenim, da raziščejo svojo inovativno plat in delajo na celotnem spektru vznemirljivih vrhunskih inovacij z vodilnimi svetovnimi blagovnimi znamkami, startupi in podjetji s seznama Fortune 500.

Na podlagi dveh desetletij dolgoletnih izkušenj Momentuma – bo HTEC Group svojim strankam ponudila digitalno dizajn in inženiring produktov, od zgodnje zasnove do prefinjene dostave. To predstavlja edinstveno priložnost za lokalne ekipe, da pokažejo svojo ustvarjalnost in izostrijo svoje veščine pri gradnji nekaterih najbolj relevantnih poslovnih rešitev današnjega časa. Momentumova ekipa je izrazila željo, ne le raziskovati obstoječe talente iz te regije, ampak sodelovati s HTEC Group pri razvoju ljudi in jih opremiti s potrebnimi veščinami in “design-thinking” pristopom.

Momentum, ustanovljen leta 2002, se uvršča med pionirje UX, CX in oblikovanja produktov, pri čemer sodeluje s strankami, ki segajo od startupov do velikih industrijskih titanov. Več kot 52 % njihovih zagonskih ali tehnoloških strank je bilo pridobljenih, kar je ustvarilo več kot 30 milijard dolarjev vrednosti.

HTEC direktoraja aleksander cabrio cavid thomson
Aleksander Cabrio, izvršni direktor HTEC Group, David Thomson, ustanovitelj Momentuma

»Z veseljem pozdravljam Momentum v naši hitro rastočo ekipo. Dolgo časa smo iskali pravo podjetje v prostoru dizajna produktov. V Momentumu smo našli kulturo, ki se ujema z našo lastno – strast do preseganja pričakovanj strank in zagotavljanja odličnosti. Momentum prinaša celoten nabor znanja s področja poslovanja, spretnosti oblikovanja in pristopa, ki je osredotočen na človeka, pri oblikovanju produktov, ki imajo moč transformirati podjetja. V podjetju HTEC nudimo inženiring svetovnega razreda. Z združitvijo vrhunskih tehnoloških talentov iz JVE z inovativnostjo izdelkov iz Silicijeve doline in design-thinking pristopom, smo v dobrem položaju, da najboljšim podjetjem na svetu ponudimo popoln razvoj digitalnih izdelkov in storitve digitalizacije. Še naprej bomo iskali podjetja, ki delijo našo kulturo, kot del naše širše strategije rasti in našega načrta, da kmalu dosežemo vrednost samoroga,« je povedal Aleksandar Cabrilo, izvršni direktor HTEC Group.

Ustanovitelj Momentuma, David Thomson, je komentiral: »V našem prizadevanju za iskanje vrednosti produktov, smo povezovali tehnologijo, empatijo in domišljijo in že nekaj let iščemo pravega partnerja, ki bi nam pomagal razširiti naše zmogljivosti. Kot podjetje, ki izumlja možnosti za naše stranke, je bilo pomembno najti partnerja, ki bi naše oblikovalsko strokovno znanje in bazo strank ujemal s tehnološkim talentom svetovnega razreda. HTEC-ovo znatno tehnično znanje je preseglo naša pričakovanja in veseli smo, da bomo združili moči za izgradnjo izstopajočih izdelkov, spodbujanje inovacij in preoblikovanje načina poslovanja od znotraj navzven.”

HTEC Group zaposluje različne tehnične in oblikovalske profile za delo na daljavo s svojih domov v Sloveniji, ter za razvoj svojih veščin in vodstvenega potenciala z rastjo s podjetjem.

Več o HTEC Group

HTEC Group je podjetje za tehnološko svetovanje in razvoj, ki zagotavlja poglobljeno tehnološko inženirstvo, raziskave in razvoj, razvoj digitalnih izdelkov in inovacijske storitve za vrhunska visokotehnološka podjetja na svetu, zagonska podjetja, korporacije in podjetja s seznama Fortune 500. S sedežem v San Franciscu in lokalnimi pisarnami v ZDA, Združenem kraljestvu, na Nizozemskem, Švedskem in v Sloveniji ter 12 tehnoloških razvojnih centrov po vsej jugovzhodni Evropi je HTEC Group dobro pozicioniran za zagotavljanje sofisticiranih digitalnih rešitev za mnoge panoge, kot so robotika, proizvodnja, maloprodaja, zdravstvo, finančna tehnologija, mobilnost, zelena energija, promet, mediji in globoka tehnologija, če naštejemo le nekatere.

Več o Momentum

Momentum je oblikovalski studio iz Silicijeve doline s sedežem v San Mateu, s pisarnami v New Yorku, Londonu in Sydneyju. Podjetje ponuja design-thinking pristop in tehnološko vodene storitve pri inovacijah digitalnih izdelkov, upravljanju uporabniških izkušenj in digitalni transformaciji, za kar je bilo 5 let zapored ocenjeno kot #1 UX agencija na svetu na Clutch.co. Njihove stranke segajo od startupov do podjetij s seznama Fortune 100.

Kontakt:
Niko Slavnic
CMO | HTEC Group Inc.
[email protected]
htecgroup.com
+386 41 690 666