Turistični boni ponudba: Top 10 destinacij v Mediteranski & Kraški Sloveniji

0
2333

Za vas smo pripravili največjo ponudbo ponudbo za unovčenje turističnega bona 2021 na slovenski obali, goriških brdih v najboljših gorskih letoviščih in krajih, vključno z Bledom, ter ogromno ponudbo v slovenskih termah. Vabimo vas, da si ogledate izbor najboljših 10 destinacij za vnovčenje turističnih bonov 2021 v Mediteranski & Kraški Sloveniji po izboru The Slovenia.


Goriška Brda,
Dežela opojnih trenutkov

Brda, pravljična gričevnata dežela med smaragdno Sočo in Furlansko nižino, so eden glavnih vinorodnih okolišev v Sloveniji, nahajajo pa se le uro vožnje od Ljubljane ter uro in pol od Benetk. Na vsakem griču malodane stoji cerkev, ki jo obkroža očarljiva drobna vasica, pobočja vmesnih gričev in dolin pa so prekrita z vinogradi, sadovnjaki, oljčniki ter vijugastimi podeželskimi cestami. Pokrajina, katere vasice v svojem osrčju skrivajo prave kulturne in arhitekturne biserčke, ki pričajo o igrivem prelivanju romanskih, slovanskih in germanskih tokov, je znana po svoji tradicionalni kuhinji, kateri je svoj karakter vlil Mediteran, sofisticiranost domači kuharski mojstri, izjemnost pa vrhunski lokalni produkti.

www.brda.si

Loška Dolina,
Slovenska Sibirija

Iz objema okoliških gričev in veličastnih pragozdov izhajata dve veliki kraški polji Loško Polje in Babno Polje,izdelki tisočletne narave, ki se počasi cepijo. Skupaj tvorijo majhno in zelo priporočljivo občino Loška Dolina. Bi radi šli gledat medvede? Ali pa kako videti risa in volka v njihovem naravnem okolju? Loška dolina lahko to zagotovi.

www.loskadolina.info

Ankaran
Otok zelenih zakladov

Ankaranski polotok z mestecem Ankaran in Krajinskim parkom Debeli rtič je eno izmed najpomembnejših turističnih središč slovenske obale. Je prava izbira za vse, ki radi odkrivate zelene kotičke neokrnjene narave, uživate v morskih razgledih in na raznolikih plažah.

www.visitankaran.si

Koper
Prestolnica slovenske Istre

Mesto Koper velja za enega najstarejših mest v Sloveniji, kjer se je bogata zgodovina začela pisati že v srednji bronasti dobi.

Koper, ki je bil včasih otok, je bil prvič poseljen v času antičnega Rima, nato pa se je na tem območju izmenjevalo kar nekaj vladavin in držav ter posledično različnih poimenovanj. Prvotno ime naselja na otoku, na katerem danes leži mesto, je bilo Aegida, v času Rimljanov Capris, kasneje Insula Capraria (Kozji otok), Bizantinci so ga poimenovali Justinopolis, oglejski patriarhi pa Caput Histriae (glava Istre). Benečani, ki so na tem območju pustili največji pečat, so mu dali ime Capo d’Istria (glava Istre). Poimenovanje Capodistria se ob slovenski različici – Koper ohranja še danes. (Koper je namreč dvojezično območje).

www.visitkoper.si

Piran

Najlepše slovensko mesto

Od urejenih plaž v objemu Jadranskega morja do razgibanih razglednih poti po rodovitnih podeželskih gričih. Od mondenih promenad do romantičnih uličic v soju bogate zgodovine. Od pristne tradicije lokalnih šeg in navad do sodobnega urbanega utripa. Odkrijte vse obraze Portoroža, Pirana in okoliških krajev slovenske Istre.

www.portoroz.si

Zeleni Kras
Čarobni del Slovenije


Stopite v krasni svet naravnih čudes, fascinantnih gradov in vznemirljive preteklosti.

Postojnska jama, Predjamski grad, Cerkniško jezero, grad Snežnik in Park vojaške zgodovine so doživetja, ki jih preprosto morate izkusiti.

www.zelenikras.si

Divača
Na križišču Krasa

Občina Divača je kljub svoji majhnosti polna raznolikosti. Tu prihajajo še posebej do izraza skriti obrazi krasa, ki kažejo svojo podobo v veličastnih Škocjanskih jamah, apnenčasti planoti Kras, Divaški jami, udornici Risnik, Senožeškem podolju in tipični kraški arhitekturi, kakršna je Škrateljnova hiša.

www.turizem-divača.si

Izola
Mesto z dušo

Izola vse leto obljublja široko paleto nepozabnih doživetij. Na potep kličejo prekrasne vasice istrskega podeželja, ki vabijo s čudovitimi razgledi in številnimi pohodnimi in kolesarskimi potmi ter odlično kulinariko. Morje ne ponuja le poletne zabave, temveč je tudi jeseni in spomladi pravi raj za ljubitelje vodnih športov, na voljo pa so tudi zanimiva doživetja na ladji.

www.visitizola.com

Vipava
Vetrovna dolina presenečenj

Počitnice! V rajski dolini. Naj vas preseneti in razvaja
Ste že preizkusili kolesarjenje od okusa do okusa?

S katerimi doživetji si boste ustvarili rajsko lepe počitnice?

Kje lahko poiščete prijetno poletno osvežitev?

www.vipavskadolina.si