Izlet na jezero Reber pri Škofljici

0
13394

Kamnolom, ki z jezerom postane mestna plaža

Jezero v zapuščenem kamnolomu v kraju Reber pri Škofljici je nekaj posebnega. Prevzame s svojo turkizno barvo in visokimi kamnitimi stenami. To je pravi skriti dragulj, ki se poleti preobrazi v idilično mestno plažo.

Lakes slovenia jezera slovenija

Obiščite jezera v Sloveniji tukaj

Poleti se spremeni v pravo mestno plažo

Jezero Reber pri Škofljici je priljubljena destinacija za družine in pare, ki želijo uživati v osvežujočem zavetju njegovih vod. Nahaja se le streljaj od prestolnice, kar omogoča enostaven dostop in hkrati pobeg od vrveža mestnega življenja.

Zakaj sem izbrala to jezero? Neverjetno je, kako poln življenja postane običajen, osamljeni kamnolom, če mu dodaš jezero. Ob pogledu na to slikovito pokrajino se zdi, da se čas ustavi in ​​da ste se znašli v čisto drugem svetu, polnem naravne lepote.

Odkrijte več idej kam na izlet po Sloveniji tukaj

Čeprav so okoli jezera postavljene table, ki opozarjajo na prepovedan dostop, sem ob mojem prvem obisku opazila, da je bilo jezero zelo priljubljeno med obiskovalci.

Obiskovalci so se brezskrbno sončili na skalnih terasah in uživali v osvežujočem kopanju v vodi, kar je ustvarilo vzdušje prave plaže. Sama sem obkrožila jezero in ga občudovala iz vseh perspektiv.

Prizorišče jezera z zapuščenimi delovnimi stroji daje prav posebno energijo, ki spominja na filmske kriminalke.

Ob drugem obisku jezero obkrožala le ena družinica, ki se je sprehajala ob vodi. Morda je bil razlog za manjšo gnečo ta, da ni bil izjemno vroč poletni dan. Vendar pa je jezero Reber pri Škofljici pravo odkritje in vredno obiska v vseh letnih časih – le zakaj bi občudovali vodo le takrat, ko jo lahko izkoristimo za kopanje?