Pomladni sončni žarki počasi prinašajo nekoliko več topline v slikovito mesto Kamnik z mnogimi turističnimi biseri vrednimi ogleda in obiska. Kamnik se ponaša z izjemno lepimi naravnimi danostmi, bogato kulturno dediščino ter izvrstno kulinariko. Preprosto dostopna in povezana destinacija omogoča hiter ter trajnostni dostop iz Ljubljane, tudi z železniško povezavo. Kamnik pa lahko doživite tudi preko dveh edinstvenih doživetij kot je športno-kulinarična-pivska tura Pot piva in svobode in unikatno doživetje Doživi Veliko planino.

Kamnik je celoletna aktivna alpska well-being destinacija s prvobitnim alpskim karakterjem ter zgodovino nekoč uveljavljenega vodnega zdravilišča, danes pa zlata trajnostna destinacija s celostno ponudbo nudi možnosti za ohranjanje zdravja telesa in duha v izjemni naravi. V Sloveniji, deželi zdravilnih termalnih voda ima Kamnik prav posebno zgodovino – nekdaj najimenitnejše vodno zdravilišče na Kranjskem je priporočal celo sam Sebastijan Kneipp, izumitelj knajpanja, pohvalil ga je celo Franc Jožef. KAMNIK kot ® Kneipp destinacija s Termami Snovik in drugimi ponudniki udejanja Kneipp filozofijo zdravja in ravnovesja telesa in duha. Zato vam nudi tako aktiven oddih, ki vključuje raziskovanje narave, kulture, uživanje v kulinariki, podprto tudi z aktivnostmi v naravi kot tudi bolj sproščen oddih s programi dobrega počutja, zdravja in vzpostavljanja psihofizičnega ravnovesja. Kamnik je destinacija, ki izjemno ceni najbolj temeljno naravno vrednoto: VODO. V Kamniku vas osveži in pomladi termalna voda, Živa voda v Naravnem zdravilnem gaju Tunjice, izjemno mehka voda (zato so tu nastala odlična lokalna kraft piva), voda iz izvira Kamniške Bistrice.

Mamut v Kamniku, foto Lea Logar, Občina Kamnik

Kamnik je destinacija edinstvenih kontrastov. Blizu prestolnice, a popolnoma drugačen svet. Zgodovinsko mesto in prvobitne planine. Urbano in podeželsko. Izjemna narava in močna kultura. Sodobno in tradicionalno. Sproščujoče in aktivno. Ambient ter veduta srednjeveškega mesteca in pogled na Kamniško-Savinjske Alpe. Dehteče narcise in dva milijona tulipanov v Arboretumu Volčji Potok ter orjaški bronasti mamut v centru mesta. Okusi Kamnika iz domačih sestavin lokalnih kmetov in sodobne interpretacije jedi kuharskih mojstrov v Gostilni Repnik, restavracijah Potočka v Termah Snovik in Slovenia Eco Resorta in pa nadgradnje »street-fooda« (kvaliteten ulične prehrane) Gostilnice pri podkvi in Vratarnice.

Kamnik predstavlja iz prestolnice najbližji vstop v »prave« Alpe – Kamniško-Savinjske Alpe nosijo njegovo ime. Z ohranjeno pastirsko dediščino na Veliki planini ga odlikuje prvobitna alpska pristnost in energija. Z edinstveno Veliko planino Kamnik po naravnih vrednotah izstopa na nacionalni ravni. Mesto z dvema gradovoma in dvema samostanoma je eno najslikovitejših slovenskih zgodovinskih mest, znano po oblačilni dediščini. Tukaj je ustvarjal tudi Plečnik.

Žafrani na Veliki planini

Dobrodošli v pomladni objem Kamnika.

Za več informacij obiščite www.visitkamnik.com