Organiziran prevoz okrog Kamniško-Savinjskih Alp 2024

0
53

Letošnje poletje, natančneje od 22. 6. do 1. 9. 2024 se boste lahko na pot odpravili z organiziranim krožnim prevozom, ki bo vozil vse dni v tednu. Letošnja novost je nekoliko spremenjena trasa, saj bo kombi ustavljal tudi v občini Komenda.

Kamniško-Savinjske Alpe so čudovit del alpske pokrajine, ki ponuja osupljive možnosti za raznolike aktivnosti in odkrivanje narave. S povečanim turističnim in lokalnim prometom, še posebej v poletni sezoni, je skrb za okolju prijaznejše načine mobilnosti postala glavna prednostna naloga občin na tem območju.

Krožna pot omogoča enostaven dostop do najbolj priljubljenih turističnih točk in izhodišč, pa tudi do skritih kotičkov, ki jih ponuja ta čudovita alpska pokrajina. Kombi, s kapaciteto do 8 potnikov (po dogovoru tudi več), bo vozil dvakrat dnevno. Dopoldan pelje v eno smer, popoldne pa se vrača v obratni smeri. Kombi bo vozil vsak dan, pri čemer bo ob ponedeljkih, sredah, petkih in nedeljah dopoldne vozil proti Luči, medtem ko bo ob torkih, četrtkih in sobotah dopoldne vozil proti Komendi. Tako si lahko uporabniki trajnostnega prevoza prilagodijo izlet glede na svoje želje.

Krožna pot do najbolj priljubljenih turističnih destinacij v območju Kamniško-Savinjskih Alp

Potniki lahko do prevoza dostopate na postajah
– v Kamniku (glavna avtobusna postaja),
– v središču Komende in Cerkelj,
– pri spodnji postaji žičnice na Krvavec,
– v Adergasu,
– v centru Preddvora,
– na Jezerskem na avtobusnih postajah pri Občini in Planšarskem jezeru,
– pri Plesniku v Logarski dolini in Centru Rinka v Solčavi,
– v središču Luč,
– na Kranjskem Raku in
– v Kamniški Bistrici pri spodnji postaji nihalke na Veliko planino (oz. po dogovoru pri izviru Kamniške Bistrice).

Vozni red kombija bo objavljen na spletni strani Kamniško-Savinjskih Alp (ksalps.com) in na spletnih straneh sodelujočih Občin. Ure prevoza in lokacije pobiranja se bodo po potrebi prilagajale povpraševanju potnikov.

Vir: https://www.visitkamnik.com/sl

Nujna je rezervacija sedežev

Za prevoz je potrebna predhodna rezervacija sedežev, in sicer vsaj en dan pred odhodom do 16. ure. Pri tem vam na pomoč lahko priskočijo lokalne TIC točke oziroma nastanitveni ponudniki ali pa si sedež rezervirate kar sami na telefonski številki +386 40 890 105. 

Cena prevoza se giblje med 4 in 9 evrov, odvisno od dolžine prevoza in starosti potnika.

Za vse, ki si torej želite doživeti Kamniško-Savinjske Alpe na trajnosten način, brez skrbi glede parkiranja ali prometnih zastojev, je tak način potovanja prava izbira. Raziskujte naravne lepote, uživajte v lokalni kulinariki in prispevajte k ohranjanju okolja s Hop on – Hop off okrog Kamniško-Savinjskih Alpe.

Vir: https://www.visitkamnik.com/sl