THE WEBINAR: Turizem. Kako izkoristiti 4.0 tehnologije v krizi? #TourismFromZero

0
1687

Lansko leto je bilo rekordno leto za slovensko turistično industrijo, saj smo zabeležili kar 6.2 milijonov turistov.  Epidemija novega koronavirusa je hudo ohromila turistično industrijo tako pri nas, kot tudi v tujini. 

Turistična industrija se že od nekdaj prilagaja družbenemu in tehnološkemu napredku, kako pa se bo prilagodila na nove razmere pe je odvisno od destinacije do destinacije. Kaj so rešitve za slovensko turistično industrijo in kako lahko izkoristi nove tehnologije za ustvarjanje osebne uporabniške izkušnje potovanj ter doživetij v krizi v kateri se je znašla?

V tokratnem webinarju se bomo pogovarjali z dr. Urško Starc Peceny in Tomijem Ilijašom iz novogoriškega podjetja Arctur, ki se med drugim ukvarja tudi z razvojem t. i. turizma 4.0.

Če je bil turizem 1.0 bolj ali manj v domeni profesionalnih trgovcev, plemičev in vojakov, je z razvojem parne lokomotive in novih transportnih možnosti napredoval v iteracijo 2.0, postal dostopnejši množicam, ki so z razmahom osebnih avtomobilov in letal v turizmu 3.0 preplavile kulturna središča, najlepše plaže in najvišje vršace

Namen turizma 4.0 je ustvariti inovativen ekosistem, ki črpa izkušnje iz bogate zgodovine turističnega poslovanja in v skladu s tehnološkim razvojem, združiti digitalni in fizični svet v eno, obogateno turistično doživetje.Z analizo lahko masovne podatke uporabimo kot orodje za predvidevanje odločitev turistov in v realnem času, da predvidimo in se odzovemo na potrebe turistov nemudoma. Turistom omogoča, da pridejo na lokacijo, kjer še nikoli prej niso bili, in s pomočjo platforme, na podlagi umetne inteligence, izvedo vse informacije o lokaciji, ki bi jih morda zanimale. To počne platforma na podlagi izluščenih pametnih podatkov. Pričakovani rezultat je nova oblika sodelovanja med vsemi deležniki v turizmu, ki bo pospeševal nastanek nove generacije turističnih aplikacij, storitev in procesov, ki temeljijo na resničnih potrebah in željah turistov.

Udeležba na dogodku je BREZPLAČNA

PRIJAVITE SE TUKAJ!

Sogovornika

Na vprašanja kako premostiti krizo v turistični industriji in kako izkoristiti nove tehnologije nam bosta odgovorjala dr. Urška Starc Peceny in Tomi Ilijaš iz novogoriškega podjetja Arctur.

Dr. Urška Starc Peceny je CIO podjetja Arctur in vodja raziskovalnega oddelka ter projekta za razvoj turizma 4.0. Kot doktorica komunikologije in novih medijev ima več kot 20 let podjetniških izkušenj v komunikaciji, novih tehnologijah, trajnostnem turizmu in inovacijskem storytellingu. 

Tomi Ilijaš je predsednik in CEO podjetja Arctur, enega izmed glavnih ponudnikov super računalniških storitev za mala in srednja podjetja v Evropi. Je inovativni podjetnik,ki se osredotoča na visoko tehnološke inovacije ter deljenjem svojih izkušenj in znanja z novo ustanovljenimi podjetij v regiji .V zadnjem času je osredotočen na prenos novih tehnologij ,kot sta HPDA, blockchain iz Industrije 4.0 na Turizem 4.0.

Dr. Urška Starc Peceny in Tomi Ilijaš

Pogovor bo vodil Niko Slavnić, CEO podjetja IQBATOR. 

Kaj vse bomo izvedeli? 

 • Katere tehnologije so na voljo turistični industriji?
 • Kaj je t. i. “Tourism from zero”
 • Kaj je turizem 3.0?
 • Kaj je turizem 4.0 in kako se razlikuje od “prejšnje verzije”?
 • Kakšne izzive in priložnosti turizem 4.0 prinaša?
 • Kako naj bi bil turizem 4.0 videti v praksi?
 • Kaj se lahko naučimo implementirati turizem 4.0 v času krize?
 • Kaj so prednosti turizma 4.0?
 • V okviru katerih projektov za implementacijo turizma 4.0 sodelujete?
 • Smo v Sloveniji pripravljeni na novo realnost v turizmu?
 • Ali so katere izmed slovenskih destinacij že implementirale novo tehnologijo?
 • Ali prihaja tudi turizem 5.0 in kako bo videti ta realnost? 

Vabljeni, da tudi vi prispevate svoja vprašanja.

Kje in kdaj

Četrtek, 16. aprila 2020 ob 17.00 uri – 17.40 ure, online.

PRIJAVITE SE TUKAJ!

Agenda

Prijave na webinar so brezplačne. Po potrditvi prijave boste preko elektronske pošte prejeli navodila za ogled webinarja.

Pri The Slovenia verjamemo, da je v času krize kot jo doživljamo sedaj, potrebno stopiti skupaj. Le tako lahko kot skupnost naredimo nekaj več – ne le zase, temveč tudi za druge. In delitev znanja je nekaj, v čemer smo dobri in za kar verjamemo, da bo vsem nam pomagalo pri soočenju s spremembami in se nam pomagalo pripraviti na obdobje, ko bo kriza za nami. 

S tem namenom pri The Slovenia začenjamo sserijo webinarjev, izobraževanj, s katerimi želimo vsem nam pomagati v trenutni situaciji. 

PRIJAVITE SE TUKAJ!