Vstopite v svet piranskih solin

0
230

Vstopite v svet, kjer se morje nežno objema z zemljo, kjer sonce poskuša vsako kapljo slane soli izvabiti v zrak, in kjer se tradicija srečuje s sodobnostjo.

Piranske soline so nastale v letu 804 in so obsegale soline Fazan v Luciji (današnja marina v Luciji), manjše Strunjanske soline in največje Sečoveljske soline.

Kulturna dediščina Piranskih solin odseva stoletno življenje in delo solinarjev SV obale Jadranskega morja. Od nekdaj številnih solin v Tržaškem zalivu sta se ohranili le tisti v Sečovljah in Strunjanu, zato sta še toliko bolj pomembni.  Postavlja ju na raven etnološke, tehnične, zgodovinske, naselbinske in krajinske dediščine izjemnega pomena. 

Sečoveljske in Strunjanske soline so še edine delujoče v Sloveniji in edine soline v tem delu Jadrana, v katerih še pridelujejo sol in ohranjajo tradicionalni postopek rokodelske pridelave

Sečovlje, ta majhen košček raja ob slovenski obali, je dom Sečoveljskih solin, kjer narava ustvarja pravo čarobnost soli. Ponosno vam predstavljamo našega dobavitelja – Piranske soline, varuha te izjemne tradicije in kakovosti pridelovanja vrhunske piranske soli v Sečoveljskih solinah.

V Krajinskem parku Sečoveljske soline pridelujemo morsko sol ročno – z orodji in s postopki, osnovanimi na izročilu naših dedov in pradedov. Rezultat skupnega dela radodarne narave in marljivih solinarjev je visoko kakovosten pridelek izrednega okusa in prvinske kristalaste oblike.

Povezava narave in zgodovine

Sprehodite se skozi čas in prostor, med vetrnicami in solinarskimi hišami krajinskega parka Sečoveljske soline. To ni le naravni rezervat, ampak tudi živahen muzej solinarstva, kjer se tradicionalna pridelava soli prepleta z zgodovinsko pomembnostjo tega kraja. Vsak korak je povezan s stoletji starimi zgodbami Rimljanov, ki so prvi začeli izkoriščati bogastvo piranske soli.

Ogled piranskih solin

Piranska sol ni le kulinarični dodatek; to je zapuščina, ki jo čutimo v vsakem zrncu. Njena zgodba sega v antične čase in danes, skozi roke pridelovalcev v Sečoveljskih solinah, živi naprej. Pri Piranskih solinah so strastni varuhi tradicije, ki se predajajo umetnosti pridobivanja soli s spoštovanjem do narave in zgodovine.

Vrhunski izdelki, arome, darila

Preizkusite raznolikost piranske soli, ki jo ponuja naša trgovina. Presenetite svoje najbližje z edinstvenimi darilnimi seti, ki združujejo vrhunsko piransko sol z izbranimi kulinaričnimi dodatki. Darilo, ki ni le okusno, temveč tudi izraz spoštovanja do okusov in tradicije.

Obiščite našo spletno trgovino in vstopite v svet piranske soli na način, kot ga še niste izkusili.

Z vsakim izdelkom našega dobavitelja iz Sečovelj boste prinesli čarobnost piranskih solin v svoj dom. Odkrijte, zakaj je ta sol tako edinstvena in zakaj se tradicija pridelave soli v Sečovljah ohranja z vsakim zrncem. Izdelke lahko naročite prek splet ali osebno prevzamete v našem showroomu v Ljubljani na Miklošičevi cesti 38.