Prestižno priznanje Združenja manager za življenjsko delo iz managementa je prejel Branko Selak

0
245

»Prejeto priznanje je dokaz, da če stvari delaš s srcem, lahko z vztrajnostjo, medsebojnim zaupanjem in ciljno usmerjenostjo dosežeš vse, kar si na svoji poti zadaš,« je ob prejemu priznanja za življenjsko delo iz  managementa Združenja manager dejal nekdanji dolgoletni direktor podjetja Marmor Hotavlje Branko Franc Selak.

Že več kot 55 let je aktivno povezan s podjetjem in ga je več desetletij tudi uspešno vodil. Pred tem je prejel že številne nagrade in priznanja, med drugim tudi nagrado GZS za izjemne gospodarske in podjetniške dosežke, postal je častni občan občine Gorenja vas – Poljane, bil predsednik Zbornice za gradbeništvo Slovenije, predsednik Kluba direktorjev Škofja Loka, na začetku svoje managerske kariere pa sedem let predsednik jugoslovanskih kamnarjev, član nadzornega odbora Združenja Manager in član Upravnega odbora Gorenjske banke.

»Pri svojem vodenju podjetja sem najbolj ponosen na to, da smo vedno delovali kot ena velika družina, da smo se med seboj znali spoštovati in sprejemati medsebojno različnost, da smo se skupaj veselili uspehov in v kriznih trenutkih znali stopiti skupaj.«

V podjetju Marmor Hotavlje skrbno negujejo družinske vrednote, kot so spoštovanje, sodelovanje, odgovornost, poštenost, pripadnost in zanesljivost, saj se zavedajo, da lahko le s spoštovanjem in sledenjem naštetim vrednotam postajajo močnejši in uspešnejši.

Vodilno kamnoseško podjetje na svetu je v letu 2022 doseglo 19 milijonov evrov prometa z dodano vrednostjo 57 tisoč evrov na zaposlenega. V petih letih so se prihodki povečali za več kot 60 odstotkov. »Uspeh gradimo na znanju, kakovosti in razvoju. Marmor Hotavlje, ki temelji na več kot 300-letni tradiciji, je svetovni zgled trajnostne in dinamične rasti. Leta 2022 so tuji projekti prestavljali 87 odstotkov prihodkov, domači pa 13 odstotkov.«

S 160 zaposlenimi ustvarjajo podobe, ki bodo obstale za številne generacije. Dragoceno delo kamnoseških mojstrov daje občutek večnosti in spokojnosti, saj je kamen kot tak trd, kamnoseški mojstri pa ga preoblikujejo v material, ki deluje mehak, prefinjen in nežen.

S trdim delom in predanostjo je podjetje postalo vodilno pri vgradnji rešitev iz kamna na mega jahtah. Do danes so opremili že več kot 140 mega jaht, med drugim so sodelovali pri največji in najprestižnejši zasebni križarki na svetu, dolgi več kot 180 metrov. Danes veljajo za svetovnega voditelja v nišnem luksuznem segmentu opreme jaht. Med drugim so s kamnom opremili tudi megajahte Jeffa Bezosa, lastnika Amazona, ter megajahto znanega ameriškega režiserja filmov, kot sta Jurski park in Indiana Jones, Stevena Spielberga. Sodelovali so tudi pri odmevnih projektih doma, kot sp Vila in Palača Schellenburg, poslovno-stanovanjski objekt Dalmatinka, največji slovenski kulturni in kongresni center Cankarjev domSkupščinska stavba Republike SlovenijeNarodna univerzitetna knjižnica, v tujini pa so med drugim opremili tudi luksuzni hotel Ritz-Carlton v Almaytyju, nekdanji hotel Kempinski v Minsku ter Kempinski Palace v Portorožu in Savudriji ter vilo Viktorije Swarovski, naslednice draguljarskega imperija Swarovski in vilo Maxa Verstappna, dirkača Formule 1.

Več fotografij na voljo tukaj.

Podjetje Marmor Hotavlje išče skrito lepoto v kamnu že vse od leta 1723. Pohvalijo se lahko z več kot 300-letno tradicijo obdelave kamna, vrhunsko kakovostjo izdelkov ter storitev in edinstvenostjo v panogi, kjer delujejo. Pri delu so opremljeni z najsodobnejšo opremo za razrez in oblikovanje kamna. Imajo tudi razvejano nabavno mrežo, ki jim omogoča zelo raznolik nabor kamnov, ki ga lahko v Slovenijo pripeljejo iz celega sveta. Delajo s svetovno znanimi in uveljavljenimi arhitekti, oblikovalci in znanimi osebnostmi, opremljajo luksuzne jahte, izvažajo butično pohištvo v Ameriko in sodelujejo pri odmevnih projektih doma in v tujini. Podjetje je prejemnik številnih priznanj in nagrad, med drugim so bili bronasta gazela leta 2021.