Portal The Slovenia Times odslej pod okriljem STA

0
476

Ljubljana, 9. novembra – Slovenska tiskovna agencija (STA) z novembrom združuje svoj portal Inside Slovenia s portalom The Slovenia Times. Z združitvijo potenciala obeh portalov bomo lažje vzpostavili močno in kakovostno spletno mesto z novicami o Sloveniji v angleškem jeziku.

Poleg dnevnih novic o dogajanju v zvezi s Slovenijo v angleškem jeziku bo stran postregla tudi z drugimi vsebinami, zanimivimi za angleško govoreče javnosti. Dostop do spletne strani The Slovenia Times na spletnem naslovu https://sloveniatimes.com/ bo še naprej brezplačen. STA bo v prihodnjih mesecih portal vsebinsko in oblikovno osvežila, okrepila pa bo tudi razširjanje vsebin prek spletnih družbenih omrežij.

STA želi s to potezo nadgraditi ponudbo svojih vsebin v angleškem jeziku in hkrati ustvariti priložnosti za nove vire prihodkov. S tem bo prispevala tudi k vsebinski razširitvi poročanja o Sloveniji za tuje javnosti, hkrati pa se bo s kakovostnimi in verodostojnimi vsebinami še bolj približala rastoči tuje govoreči javnosti v Sloveniji.

“Slovenija se mora za svoje mesto v Evropi in svetu zaradi svoje geografske majhnosti truditi biti čim bolj prisotna in prepoznana. K temu zagotovo prispevajo tudi novičarski portali, ki posredujejo informacije o dogajanju v Sloveniji in pogled na Slovenijo v angleškem jeziku,” je od podpisu pogodbe dejal direktor STA Igor Kadunc.

“STA se je tako odločila, da bo poleg klasičnega agencijskega servisa v angleščini nadgradila svojo že predstavljeno spletno stran Inside Slovenia s portalom The Slovenia Times. Zaradi tega smo danes podpisali pogodbo z izdajateljem spletnega mesta The Slovenia Times, podjetjem Domus. Verjamemo, da bomo z uveljavljeno in prepoznavno blagovno znamko lahko uspešno nadgradili naše poslanstvo tudi na tem področju,” je dodal.

Dosedanji prvi mož portala The Slovenia Times Brane Krajnik bo pri projektu sodeloval kot zunanji sodelavec. Verjamemo, da bo s svojimi bogatimi vsebinskimi in organizacijskimi izkušnjami izdatno pripomogel k vsebinskemu in tržnemu razvoju projekta.