Podjetnik leta 2023 – Robert Medle

0
80

V četrtek, 30.11.2023, je na Brdu pri Kranju potekla slovesnost Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije, kjer so podelili prestižni priznanji Obrtnik leta in Podjetnik leta 2023.

Naziv Podjetnik leta 2023 prejel g. Robert Medle, ustanovitelj in lastnik podjetja Roletarstvo Medle, d. o. o..

V svojem zahvalnem govoru je gospod Medle poudaril ključno vlogo digitalizacije, ki so jo v podjetju uspešno izpeljali v zadnjih treh letih, kar je po njegovem mnenju odločilno vplivalo na izbiro s strani strokovne komisije za naziv Podjetnik leta. V odgovoru na vprašanje iz občinstva glede vzornikov je izpostavil vodenje in mentorstvo svojih staršev ter njihovo podporo v težkih časih, kot je bila recesija, ko so bila nujna odpuščanja zaposlenih.

Podjetje, katerega poslovne korenine segajo v leto 1976, ko je bila ustanovljena obrtna delavnica pod vodstvom Robertovega očeta, se je specializiralo za proizvodnjo rolet, žaluzij, oken in komarnikov, ki jih distribuirajo tako na domačem kot mednarodnih trgih. Zavezanost k inovacijam je ključna v njihovem poslovnem modelu, kjer nenehno sledijo trendom na področju senčil in stavbnega pohištva ter razvijajo lastne produkte, ki predstavljajo konkurenčno prednost.

Pod vodstvom Medleta se podjetje aktivno posveča tudi raziskavam in razvoju tehnološke opreme, vključno s tehnološkimi izboljšavami v proizvodnih procesih ter digitalizacijo. Trajnostna naravnanost in skrb za okolje sta pomembna stebra njihovega poslovnega delovanja, kar izražajo skozi lastne sončne elektrarne, energetsko varčno tehnologijo, recikliranje izdelkov in zmanjšanje odpadkov v proizvodnji.

Podjetje zaposluje 180 ljudi, katerim zagotavlja strokovna izobraževanja in optimalno delovno okolje. S svojo poslovno politiko, ki vključuje uporabo povratne embalaže in sistematično recikliranje surovin, prispeva k trajnostnemu razvoju ter zmanjšanju negativnih vplivov na okolje.

Zahvaljujemo se vsem, ki ste prispevali k uspehu našega podjetja. Skupaj gradimo močno gospodarstvo, ki bo odražalo in služilo potrebam podjetnikov in obrtnikov. S ponosom gledamo v prihodnost, polno novih priložnosti in izzivov, ki jih bomo premagovali skupaj.

Čestitamo tudi vsem ostalim prejemnikom priznanj Obrtnik leta 2023 in mojstrskih diplom.

Naj živi podjetniški duh, ki nas povezuje in navdihuje za še večje dosežke v prihodnosti!

vir: https://www.medle.si/novice/podjetnik-leta-2023