Ksenija Benedetti je zmagovalka podelitve Best Of 2024: Speaker!

0
124

Festival odločitev je v četrtek, 11. januarja, gostoval v Španskih borcih. Premierna organizacija festivala je potekala kot del prireditve »Best of«, ki jo vsakoletno organizira mednarodni medij In Your Pocket, letos že 13. leto zapored. K obstoječim 5 kategorijam so letos tako dodali še novo, »Best of speaker«, izbor pa nadgradili s Festivalom odločitev, kjer se je predstavilo 10 polfinalistov. Glede na izjemen odziv poslušalcev si organizatorji želijo, da bi festival postal tradicionalne narave. Najboljša govornica za leto 2024 je po mnenju strokovne žirije in javnosti postala nekdanja šefinja Protokola Republike Slovenije, Ksenija Benedetti.

Ksenija Benedetti, zmagovalka Best Of: Speaker 2024 in Niko Slavnič, organizator Festivala odločitev in podelitve Best Of nagrad

20 polfinalistov: najboljših govornikov v Sloveniji

Strokovna komisija je pripravila izbor polfinalistov na področju osebnostne in poslovne rasti, ki so se potegovali za naziv najboljšega govornika 2024, oziroma »Best of speaker 2024«.

Seznam 10 navdihujočih posameznikov s področja poslovne rasti je vključeval izjemno uspešne posameznike in gospodarstvenike: Ivo Boscarol (nekdanji lastnik in direktor podjetja Pipistrel, današnji večinski lastnik podjetja Timtec), Ajša Vodnik (generalna izvršna direktorica AmCham Slovenija), Petra Juvančič (izvršna direktorica Združenja Manager), dr. Jure Knez (ustanovitelj podjetja DEWEsoft), Daniela Bervar Kotolenko (podjetnica, poslovna trenerka), Gregor Kosi (ustanovitelj GREAT Leadership Solutions), Lovro Peterlin (direktor A1 Slovenija), Žiga Vavpotič (nekdanji predsednik nadzornega odbora družbe Outfit7), Aleš Lisac (direktor podjetja Lisac&Lisac) in Blaž Brodnjak (predsednik uprave NLB).

Med 10 polfinalisti s področja osebnostne rasti so bila sama zveneča imena: Sara Isaković (psihologinja in dobitnica srebrne olimpijske medalje), Darko Đurić (nekdanji vrhunski parašportnik in motivator), dr. Aleksander Zadel (doktor psihologije in specialist klinične psihologije), Boštjan Romih (slovenski televizijski in radijski voditelj), dr. Blaž Zupan (redni profesor na FRI UNI LJU, vodja Laboratorija za bioinformatiko), dr. Sanela Peresciutti (nekdaj Banović, zdravnica), dr. Željko Ćurić (zdravnik, psihiater in komunikolog), Emil Marinšek (direktor podjetja Maremico, ambasador zdravega spanja), Ksenija Benedetti (nekdanja šefinja Protokola Republike Slovenije)in Marko Juhant (specialni pedagog, predavatelj in avtor številnih knjig o vzgoji otrok).

10 govornikov za celoletno motivacijo

Na dogodku v Španskih borcih so se s svojimi motivacijskimi govori s področja poslovne rasti predstavili Marko Lotrič, predsednik Državnega sveta Republike Slovenije, Ajša Vodnik, predsednica izvršnega odbora krovne organizacije AmChams in Europe, Aleš Lisac, direktor podjetja Lisac&Lisac, Danijela Bervar Kotolenko, direktorica Edutrain.me in Niko Slavnić, direktor mednarodne založbe The Slovenia in lastnik blagovne znamke In Your Pocket Slovenia.

Na področju osebnostne rasti so udeleženci prisluhnili Kseniji Benedetti, nekdanji šefinji Protokola Republike Slovenije, Boštjanu Romihu, radijskemu in televizijskemu voditelju, dr. Saneli Perescuitti, zdravnici, Darku Đuriću, vrhunskemu parašportniku in dr. Željku Ćuriću, zdravniku, psihiatru in komunikologu.

Sanela Peresciutti, finalistka Best Of: Speaker

Predavanja sta pospremili tudi dve okrogli mizi, oziroma Power Hour, ki sta v iskanje odgovorov na pereče tematike intenzivno vključili tudi poslušalce. Prvo, s tematiko postavitvijo poslovnih ciljev v letu 2024, je vodil Branko Žunec (BMC International) z gosti Danijelo Bervar Kotolenko, Alešem Liscem in Nikom Slavničem.
Vodenje druge okrogle mize pa je prevzela mag. Nastja Mulej, magistra komunikologije in licencirana trenerka kreativnosti, kjer so se ji pridružili Emil Marinšek, Žiga Vavpotič, Sanela Perescuitti, Željko Ćurić. Osredotočili so se na postavitev osebnih ciljev v letu 2024.

Prvi Power Hour z Brankom Žuncem ter gosti Danijelo Bervar Kotolenko, Alešem Liscem in Nikom Slavničem.
Drugi Power Hour z Mag. Nastjo Mulej in Emilom Marinškom, Žigo Vavpotičem, Sanelo Perescuitti, Željkom Ćurićem.

Laskavi naziv najboljše govornice 2024 je podeljen

Glasovi strokovne komisije in širše javnosti so tokrat premierno podelili naziv »Best of speaker 2024«, ki je tokrat pripadal nekdanji šefinji Protokola Republike Slovenije, Kseniji Benedetti.