Gregor Adler prevzel vodenje Adrie Mobil

0
430

Sonja Gole je bila skoraj 3 desetletja na čelu visoko uspešnega podjetja Adria Mobil. S koncem februarja odhaja v, predvsem zelo, zasluženi pokoj, njeno vlogo pa bo s 1. marcem 2024 prevzel Gregor Adler.

Sonja Gole je od samega začetka svoje profesionalne poti tesno povezana z družbo Adria Mobil. V izjemnem letu 1996 je stopila na čelo podjetja kot generalna direktorica, prevzemajoč odgovornost za usmerjanje in vodenje podjetja v ključnem trenutku. Takrat je Adria Mobil štela le 186 zaposlenih, a pod vodstvom Sonje Gole in njenega strokovnega tima je podjetje doživelo preporod. Oblikovali so nove poslovne strategije, izvedli temeljito reorganizacijo poslovnega modela ter razširili prodajno mrežo po Evropi.

S svojim neprecenljivim znanjem in izkušnjami je Sonja Gole usmerila produktivni razvoj Adrie Mobila v smer inovativnosti, kakovosti ter funkcionalnosti. S premišljeno prodajno politiko je podjetje okrepilo svoj položaj na trgu in se uveljavilo kot vodilni igralec v panogi.

V naslednjih desetletjih je Sonja Gole kljub zahtevnim razmeram na trgu in močni konkurenci uspešno vodila podjetje ter utrdila blagovno znamko Adria Mobil. Čeprav so se soočali z različnimi kriznimi situacijami, gospodarskimi nihaji in geopolitičnimi napetostmi, je pod njenim vodstvom podjetje ostalo stabilno in uspešno.

Prodajna mreža Adrie Mobila se je širila, število prodanih produktov je naraščalo, medtem ko je blagovna znamka postajala vedno bolj prepoznavna, ugledna in zaželena. V naslednjih letih je Adria Mobil dosegla izjemne rezultate na vseh področjih delovanja. Njihova jasna strategija vodenja, ki temelji na nenehnih vlaganjih v produktivni razvoj, odličnost trženjsko-prodajnih aktivnosti ter zagotavljanje zadovoljstva zaposlenih, je podjetje uveljavila kot enega najuglednejših proizvajalcev počitniških vozil v Evropi.

Izdelki blagovne znamke Adria se uvrščajo v sam vrh evropskega trga, proizvedeni pa so v enem izmed najnaprednejših tehnoloških obratov v panogi. Zahvaljujoč odločnosti, etičnemu odnosu, karizmi ter zavzetosti svoje ekipe sodelavcev je Sonja Gole pridobila zaupanje in spoštovanje tako med poslovnimi partnerji kot tudi med zaposlenimi.

V zadnjih treh desetletjih je Adria Mobil zabeležila izjemne poslovne uspehe, ki govorijo sami zase o vztrajnosti, inovativnosti ter predanosti podjetja in njegovega vodstva.

Kot generalna direktorica je vedno poudarjala vrednote trdega dela, spoštovanja in predvsem sodelovanja ter z lastnim zgledom jasno usmerjala strategijo razvoja Adrie Mobil: »Kot managerka sem vedno sledila cilju dolgoročnega razvoja in rasti podjetja na način, ki vključuje vse deležnike. Z rezultati, ki smo jih dosegli, verjamem, da smo ambiciozne cilje več kot uspešno uresničevali,« je poudarila v enem izmed intervjujev.

Nadzorni svet Adrie Mobil je sprejel in potrdil sporazumni zaključek mandata Sonje Gole kot generalne direktorice, ki zaradi odhoda v pokoj s koncem februarja zaključuje svojo izjemno kariero.

S 1. 3. 2024 novi generalni direktor

Gregor Adler je po izobrazbi univerzitetni diplomirani ekonomist in ima bogate, dolgoletne izkušnje na različnih vodstvenih položajih v gospodarskih družbah. Prihaja iz skupine SIJ – Slovenska industrija jekla, ki je eden vodilnih proizvajalcev nerjavnih in specialnih jekel v Evropi. V skupini SIJ je bil zaposlen od l. 2014 in je kot direktor vodil različna podjetja, doma in v tujini, pri svojem delu pa si je nabiral izkušnje tako na področju vodenja in organizacije prodajnih kot tudi proizvodnih aktivnosti. Zadnje leto in pol je opravljal funkcijo direktorja družbe SIJ Ravne Systems ki je del predelovalne divizije skupine SIJ.

Na podlagi potrditve nadzornega sveta družbe je Gregor Adler vodenje Adrie Mobil ter funkcijo generalnega direktorja prevzel s 1. marcem 2024.