9. dobrodelni Skazin tek povezal več kot 300 otrok

0
79

Na 9. dobrodelnem teku »Otrok otroku«, ki ga je tudi letos tradicionalno organiziralo podjetje Plastika Skaza s sedežem v Velenju, so otroci s skupnimi močmi zbrali več kot 25 tisoč evrov. Dogodka se je udeležilo več kot 300 otrok različnih starosti, ki so vnovič potrdili njegov slogan »Zmagamo, ko si pomagamo!«.

Tekači so se najprej ogreli, nato pa se pognali proti cilju. Vsak otrok, ki je pretekel 200 ali 800 metrov, je prejel tudi medaljo. Organizatorji so poskrbeli za veliko razgibane animacije in iger, otroci so ob tem lahko uživali v okusni raznovrstni hrani in bogatem srečelovu, kjer je bila vsaka srečka dobitna. Za dodatno popestritev so poskrbeli mojstri poslikav na obrazu. Zbrane udeležence je med drugim zabaval priljubljeni raper Challe Salle, s katerim so se lahko fotografirali in dobili avtogram. Za vroče plesne ritme je poskrbela tudi Mini DJ akademija, G-Rega pa je z animatorji na poligonih in otroških atrakcijah omogočil razburljiv vrtiljak z možnostjo neskončne zabave.

Pobudnica projekta, slovenska podjetnica in menedžerka  ter ustanoviteljica Inštitita Skaza Tanja Skaza je po dogodku dejala, da je globoko hvaležna za in počaščena, da je bil dogodek obiskan v tako velikem številu. »Hvaležna sem staršem, ki pripeljejo otroke, eni že vsa leta. V devetih letih smo zbrali že več kot 111.000,00 evrov in jih razdelili različnim organizacijam,« je med drugim dejala.

V njenem podjetju, kjer izpostavljajo, da k dobrodelnosti v skladu s tradicijo prispevajo vsi prijavljeni tekači ter s tem pokažejo solidarnost in podporo poslanstvu projekta, se že veselijo velikega 10. Skazinega teka, ki bo prihodnje leto.