MESI in Oliver Heine skupaj v digitalizaciji

0
651
Podjetju MESI, slovenskemu pionirju na področju digitalizacije profesionalne medicinske diagnostike, se je kot vlagatelj in strateški svetovalec pridružil Oliver Heine [Ljubljana, 16. junija 2022] — MESI, d.o.o., slovensko inovativno podjetje, ki želi transformirati zdravstvo s konceptom digitalne medicinske diagnostike, je oznanilo, da se mu kot najnovejši investitor in strateški svetovalec pridružuje Oliver Heine, predsednik in izvršni direktor nemškega podjetja HEINE Optotechnik. MESI ima izpostave v Nemčiji, Franciji, Španiji in Združenem kraljestvu, njegovi izdelki pa se uporabljajo v več kot 20.000 medicinskih ambulantah. Njihov cilj je, da z digitalno diagnostiko pomagajo zgodaj odkriti bolezni v vsaki zdravniški ordinaciji. 

Podjetje MESI je v zadnjih štirih letih dosegalo 50-odstotno medletno rast prodaje in števila uporabnikov svojega portfelja izdelkov MESI mTABLET v zdravstvenih ordinacijah. Pri tem jih bo odslej kot svetovalec in investitor podpiral tudi Oliver Heine. MESI si želi izkoristiti njegove bogate izkušnje in v naslednjih letih povečati število uporabnikov MESI mTABLET na več kot 100.000. MESI mTABLET je sistem, ki združuje diagnostične module (popolnoma digitalni EKG, vsestranski spirometer za primarno zdravstvo in pulmologijo, 1-minutna meritev gleženjskega indeksa ali indeksa palec-nadlaket, prilagodljiv merilnik krvnega tlaka in pulzni oksimeter), avtomatsko shranjevanje podatkov v pacientovo kartoteko in pametna orodja za klinično podporo. Končni korak je analiza ustvarjenih digitalnih podatkov s pomočjo umetne inteligence; platforma MESI mTABLET zaposlene v zdravstvu na ta način podpira z napovedno oceno pacientovega stanja, ki pomaga pri zgodnjem odkrivanju bolezni in napotitvi k ustreznemu specialistu, s tem pa pripomore tudi k uspešnejšemu zdravljenju. 
Oliver Heine je izjavil: “Podjetje MESI digitalizira medicinsko prakso s prednostmi, ki jih ponujata najnovejša digitalna tehnologija in umetna inteligenca. Skupaj nameravamo prispevati k hitrejšemu in učinkovitejšemu delu v zdravstvu. Diagnostični merilni sistem vse-v-enem, avtomatska administracija in takojšnje shranjevanje rezultatov so le nekateri primeri. Veselim se, da bom ekipi lahko svetoval pri prizadevanjih, da pripomorejo k hitrejšemu in učinkovitejšemu delu v zdravstvu.” 

Jakob Šušterič, izvršni direktor podjetja MESI, je povedal naslednje: : “V veliko čast nam je, da lahko pozdravimo g. Oliverja Heineja kot najnovejšega investitorja in člana upravnega odbora. HEINE Optotechnik je že več kot 75 let sinonim za vrhunsko kakovost. Naše skupne vrednote so trajnost, predanost strankam in pravočasna diagnostika za učinkovito zdravljenje. Strateško partnerstvo z vizionarjem, kot je gospod Heine, je dokaz, da so naša prizadevanja prepoznana na svetovni ravni.” O HEINE Optotechnik:HEINE Optotechnik je vodilni svetovni proizvajalec diagnostičnih instrumentov za primarno zdravstvo.

Podjetje je že več kot 70 let v 100-odstotni družinski lasti, pohvali pa se lahko s prek 500 zaposlenimi. Instrumente razvija in proizvaja v Nemčiji ter pri tem združuje desetletja izkušenj in najsodobnejše tehnologije. HEINE Optotechnik ima podružnice v ZDA, Avstraliji in Švici ter zastopništva v več kot 120 državah s prek 3.000 prodajnimi predstavniki, trgovci in uvozniki.